Logopeden imorn

Äntligen ska jag och Fredrik på möte hos logopeden imorn angående Alexanders stamning. Han har stammat från och till sedan han var två år. Vissa perioder stammar han inte alls och vissa perioder kan det ta väldigt lång tid för honom att få fram det han vill säga. Det är tydligen väldigt vanligt hos små barn och framförallt hos pojkar och kan hålla på tills barnet är ca sju år och sedan kan det bli bra. De vill att man ska göra så lite som möjligt åt stamningen så att barnen inte tänker på det för då kan det bli värre.
Tyvärr har Alexander fattat själv att han stammar och tycker det är jobbigt så det är bra för mig och Fredrik att få lite info om hur vi ska hantera stamningen här hemma och även tala om för andra hur de ska ta Alexander när han stammar.
Alexander ska inte följa med på det första mötet just för att vi ska ta det så lugnt som möjligt. Vi fick flera papper med frågor om Alexanders utveckling som vi skulle fylla i. Tänk om man kunde komma ihåg allt sedan de föddes :S men det gör man ju inte... Tror vi fick till frågorna bra iaf:) Han har ju utvecklats helt normalt och har ett stort ordförråd och pratar jättebra. Det är bara det där med stamningen som ska bli bättre.
Det ska bli så skönt att få hjälp med detta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0