Antons dop

Idag blev vår lille Anton döpt i Tuve kyrka. Gudstjänst med dop... seeeegt med gudstjänst, men fint när barnen blev döpta=) Faddrar till Anton är hans farmor och farfar. Erik Anton Eriksson heter han, Erik är efter min farfar. Anton fick ju för sig att han skulle BAJSA mitt i gudstjänsten PRECIS innan de skulle upp å döpas så Fredrik rusade ut och bytte på honom och hann PRECIS komma tillbaka till det var Antons tur att få vatten på huvudet. Så kan det gå, men det gick ju bra=)
Efter dopet åkte vi hem till oss och hade lite kalas med god mat, fika och presentöppning. Det var bara våra familjer med sina respektive och Anton och Alexanders kusin William och Fredriks farmor som var med. Det kändes som att det fick räcka och jag är verkligen helt slut nu=) Haha, det var ju egentligen inget ansträngande man gjorde idag, men det blir det ändå på nåt vis så man blir så trött. Gott är att båda barnen har somnat nu och allt är städat så jag och Fredrik ska slänga oss i soffan och kolla på film... Undrar hur lång tid det tar innan jag sover??
Hej hej....

Seeega jaaag

Har inte uppdaterat här på ett tag... har inte haft orken.... Men nu arbetar jag och min vän Chisan tillsammans så jag tror det kommer bli riktigt bra=) Har inte kännt mig så pigg och glad den senaste tiden så man får ju prova på lite olika metoder. Sen tror jag att jag är väldigt bekymrad och deprimerad inför framtiden utan att egentligen ha vetat om det. Nu har jag allting hyffsat klart för mig iaf, håller på att kolla lite olika saker=)

Jag och Fredrik var på banken igår och kollade på hur mkt vi har möjlighet att få låna till en ny bostad. Vi fick jättebra hjälp igår och blev inte ivägskickade som på förra banken. Nu vet vi hur mkt vi kan låna på ett ungefär så nu är det bara till att börja leta efter hus=) Hoppas vi hittar något som passar oss SNART för i den här lägenheten står vi inte ut länge till!

Well, well... På söndag är det dags för Antons dop så det blir väl till att börja städa lite här idag så att folk kommer in här på söndag. Det blir bara för våra familjer denna gången, det får räcka. Det blir ändå ca 20 pers=) När Alexander döptes var vi över 40 pers. Det var jättetrevligt absolut, men det kändes lite onödigt för ett dop..... I don´t know...
Nä, jag får väl ta att börja städa hallen nu medans Alexander tittar på film och Anton sover efter lunchen.
Förresten så åt Anton upp nästan en hel burk med mat idag! Palsternacka och potatis is the shit!!.... iaf om ni frågar Anton=) Och jag måste säga att det faktiskt smakar gott...
Okej.. hej så länge!

Det har vart en bra helg!

Det har vart en rolig helg denna veckan. I Fredags när Fredrik kom hem från jobbet åkte jag ner till stan och träffade två kompisar jag inte träffat sedan Alexander var bebis, så det var ju ett tag sen. Carro P fd. S och Carro D=) Det var jättetrevligt, vi tog en fika och satt och pratade om allt möjligt. Carro S ska bli mamma till sommaren så då pratade man en del om det. Det är så roligt när mina kompisar också får barn=) Det var verkligen jättekul att träffa dom. Hoppas det blir lite oftare än vad det har vart för dom är verkligen jätteroliga att umgås med!
I Lördags var lilla familjen bara hemma. Vädret var inte det trevligaste, men vi gick ändå ut och åkte lite pulka. Alexander tycker det är så roligt och när man kommer in känner man sig så frisk och nöjd för att man gick ut=)
På kvällen fick vi besök av mamma, pappa, Robin och Julia. De hade köpt med sig kinamat (smaskens!!) så vi åt tillsammans och drack lite kaffe. De stannade en stund och pratade och lekte med Alexander, men det blev inte sent.
På kvällen blev det lördagsmys med Alexander. Lite chips, dricka och Mr. Bean, en av Alexanders favoriter!
Vad gjorde vi igår då?? Inget speciellt.. Vi var bara hemma igår med. Vi gick ut för att åka pulka, men han inte fram till backen för igår hade Alexander bestämmt sig för att grina och skrika för allting så mitt tålamod tog slut så det var bara att vända och gå hem! HA!!! Jag bakade pizza igår som blev jättegod faktiskt. Ibland är jag duktig=) På kvällen var det att gotta till sig i fåtöljen och titta på Johan Falk. Så jävla bra! Och att Joel Kinnaman är med gör inte saken värre;)


Lördagsmys i Alexanders rum!



Ute i pulkabacken. Inget gott väder, men ändå roligt=)



Anton sover som vanlig i vagnen=)



Puss Puss!



Why??

Varför går man inte och lägger sig när barnen somnat? Jag är egentligen skit trött för de senaste nätterna har Anton bestämmt sig för att vakna ungefär 1000 gånger känns det som. Att man inte bara kryper ner i sin goa säng och sover gott de timmarna innan han vaknar. Man vill väl ha sin egentid antar jag... Men ibland borde man tänka på sömnen.. Jag går ju runt och känner mig död på dagarna, men lik förbannat sitter man uppe länge kväll efter kväll.
Å jag borde inte sitta här egentligen, jag har tusen andra saker jag behöver ta tag i men jag hittar på små anledningar till varför jag borde ta det imorn istället för idag. Hur går det med mitt nyårslöfte egentligen???
Inte konstigt att man ser ut och känner sig som ett lik. Skärp till dig Jenny!!
Nu gör jag en kopp te och sedan kryper jag i säng. God natt!

Lovely!

Aaaah, har tagit ett varmt och härligt skumbad och bara slappnat av. Kände att jag var värd det=) Nu tänkte jag att det skulle bli lite Sex and the city. Ska se om Fredrik är på! God natt!!

Tillbaka i vardagen.

Då var det slut på julledigheten. Fredrik har börjat jobba igen och Alexander är på dagis. Nu är det jag som får vara lite "ledig". Bara jag och Anton är hemma och han brukar alltid sova så här dags på dagen. Vi tar alltid en promenad efter vi lämnat Alexander på dagis och då somnar han alltid så gott i vagnen.
Idag fick det bli en 50 minuters promenad i hyffsat rask takt. Det är lite knöligt att ta sig fram med barnvagnen när det är så mkt snö, men mysigt är det!=) Det känns som att man får extra mkt frisk luft när det är så kallt ute.
Funderar på om man skulle åka och köpa sig en våg, för det har vi faktiskt ingen hemma. Jag får ju börja motionera nu så att jag blir sådär pigg igen som jag alltid var förr, och resultat på vågen vill jag också se. Lite lättare att hålla igång då tror jag. En våg får helt enkelt bli nästa investering=)
Här kommer lite bilder från morgonens promenad.



En nerbäddad liten Anton. Så gott!!


Solen påväg upp..

Mor och Far på middag.

Idag har mamma och pappa vart här och hälsat på. Alexander blir helt överlycklig när de kommer, då ska han visa allt han kan och alla leksaker han har=) han är så söt. Jag gjorde lite middag också. Revbenspjäll med kokt potatis och sås, grejer det! =) Synd att vädret har vart så tråkigt idag annars hade vi nog vart ute en del, men men, hoppas på bättre väder imorn.
Lille Anton verkar ha somnat för natten vilket är helt otroligt för annars brukar han somna mellan 21:30 - 22:00 tiden. Hoppas hoppas han sover för natten för vaknar han snart igen kommer det väl bli helt galet sent för oss. Vi ska ju upp tidigt imorn igen för nu börjar dagis igen för Alexander.
Undrar varför mina barn ska somna så sent?? Har verkligen försökt gå och lägga dom tidigare men det funkar bara inte. Inte ens om Alexander hoppat över vilan på dagen... Hoppas det börjar bli bättre med Antons tider nu iaf=) Well... Nu tänkte jag gå och planera maten för nästa vecka. Jag har ju nämligen blivit så jävla duktig! puss hej!

Lugn lördag!

Sitter här i lugn och ro och knaprar på lite vit choklad, tycker det är SÅ gott=) Alexander sover och Fredrik leker med Anton.
Det har vart en väldigt lugn dag idag. Tänkte att jag skulle gått en långpromenad idag på lite drygt en timma iaf, men det gick faktiskt inte. Hade jättemycket kläder på mig, men kylan gör ont!! Var väl ute ca 40 min iaf och det var helt underbart. Vilken vinter!! Man måste ta till vara på dessa dagar, vem vet när det bli en sådan här vinter i Göteborg igen!?
Ikväll kommer Robin hit med singstar, så då blir det först middag sedan singstar med lite chips och dip=) underbart!

Här kommer lite härliga blider från min promenad idag








Så underbart!

6/1 2010 Pappas födelsedag

Idag fyller pappa 71 år. Det kan man inte tro om pappa Birger, så pigg och glad som han är! Ta bort 10-15 år ungefär...
Har vart hemma hos mamma å pappa på middag. Det blev lammfilé med potatisgratäng, så otroligt gott! Finns ingen som kan laga så god mat som min mamma=)
Det var nästan hela familjen med respektive. Storebror Uffe saknades med hans familj så det var lite synd, men han jobbar i Norge så det är inte så lätt att vara hemma till alla födelsedagar.
Det var en mycket trevlig kväll iaf. Mina barn var väl inte på deras bästa humör idag kanske, men det kan man inte alltid begära. De har inte vart helt krya det sista och under juletider blir det alltid ett jävla flängande hit och dit till folk. Jättetrevligt, men kanske inte så roligt för barnen hela tiden.
Imorn ska vi iaf bara vara hemma och mysa hela familjen. Får passa på innan Fredrik börjar jobba igen på måndag.
God natt på er...

5/1 2010

Har idag vart duktig och tvättat våra gigantiska högar med tvätt. Förstår inte hur man kan få så mkt smutstvätt på en vecka, men vi lyckas väldigt bra iaf. Det dåliga är att man i vår tvättstuga i området bara får tvätta 6 pass/månad. Jag skulle behöva några pass till iaf. Har en tvättmaskin inne också men den har blivit så dålig.
För övrigt idag har det inte hänt så mycket, bara smågrejat. Strax ska vi till Fredriks föräldrar på middag med några utav deras vänner så jag få göra mig iordning nu! Haj...


Alexander ville läsa tidningen imorse, så han tog på sig sina solglasögon med utpetade glas
och hämtade reklambladet från Ica=) Going!

Nytt år = nytt sunt tänkande! Kommer det hålla?

Jag älskar verkligen början på ett nytt år. Då har man gett sitt nyårslöfte som man ännu inte har hunnit bryta, man har ett helt år på sig att försöka få nya mål uppfyllda. Man känner sig så jävla nöjd! Det brukar ju vara så att i slutet på året så har man ändå inte lyckats med det man vill, men detta året ska jag verkligen försöka!!
Nyårslöftet är STORT och säkert likt de flesta nyårslöften. Har funderat ut många bra saker som egentligen inte är så svåra, bara man ger sig fan på att göra det!

  • Börja motionera
Tänker inte slösa mina pengar på nåt gymkort för det är inte min grej att gymma, men ut och promenara, springa, cykla, träna lite hemma.
  • Äta lite sundare
Tänker inte börja med nån metod som typ GI, tänker inte äta bara sallader m.m.. Jag tänker äta det jag tycker är gott precis som jag alltid har gjort, men kanske äta normala mängder och inte trycka i mig mat bara för att det är gott. Jag får sluta äta godis och bullar och sånt på vardagar, får hålla mig till helgen med vissa undantag som födelsedagar och sånt.
  • Tänka mer ekonomiskt
Kan egentligen inte klaga på mitt ekonomiska tänkande, för jag är redan duktig när det gäller den biten, men det går alltid att bli lite bättre ändå. Jag har kommit på lite nya smarta idéer som kommer bli roligt=)
  • Ta tag i saker med en gång
Det jobbigaste för mig för jag är ju så otroligt lat! Jag vet ju hur bra man mår när man tar tag i saker med en gång så varför är det så svårt? Diska direkt efter maten, ringa viktiga samtal, går något sönder så ser man till att få det lagat osv. Det är ju inte så svårt egentligen.

Ska verkligen försöka bli den människan jag vill vara, jag vet hur bra jag mår då och det vill man ju göra=)
2010 är början på mitt nya, bättre liv!

RSS 2.0