Helgen.

Det har vart en lugn och skön helg. Tänkte att jag skulle ha städat en del här hemma, men det blev inget med det.
Jag och Fredrik gick på bio i lördags, kanske sista chansen att få göra något själva på ett tag. Vi såg den nya Beck filmen. Ingen typisk Beck film faktiskt... lite mer action och ja... annorlunda bara=) Den var ändå mycket bra tycker jag.
Alexander var hos mamma och pappa så vi åkte dit efteråt och sov över.
Igår var jag och mamma på Allum och shoppade lite. Jag köpte en liten och jättego bebisoverall till den lille som snart ska komma, lite goa mjukiskläder till Alexander som han kan ha på dagis, boxershorts som han ska ha nu när han är så duktig på pottan=), en byggare bob bok och en bebisbok (där man skriver om bebisens första år). INGET till mig själv eller Fredrik, duktigt, duktigt!
Vi åt middag hemma hos mamma och pappa, kyckling med ris och mammas goda sås. Förstår inte hur hon får den så god??? Eller jo.. flera års matlagning kanske? Inget slår mamma och mormors såser=) Jag tänker bli precis lika duktig! Till efterrätt blev det björnbärspaj och vaniljsås, också mycket, mycket gott!
Vi stannade och såg på TV när Blåvitt slog Elfsborg med 4 - 0!! Gött, gött!
Det blev en sen kväll, men det är alltid mysigt att vara där.

En bra dag!

Har vart i stan idag med Annika, världens goaste tjej=) Vi tog bussen till Vasaplatsen, gick in på ett ställe med JÄTTEGODA baguetter som vi köpte med och promenarade upp till mammas ostaffär på Achebergsgatan. Där åt vi våra underbara baguetter, drack kaffe och pratade skit=) Det är alltid lika roligt, det finns alltid lika mycket att säga!
Sedan fick jag och Annika (getostälskarna) provsmaka och betygsätta nya getostar mamma ska ta in till affären, gottigottgott! Gud vad jag längtar efter att få äta ALLA ostar. Det går ju inte när man är gravid, men nu är det inte långt kvar. När graviditeten är slut ska jag göra en FET ostbricka till mig själv. Det finns inget godare än ost!
Har för första gången på länge kännt mig väldigt pigg idag. Hämtade Alexander på dagis klockan två, gick hem och busade och gosade med honom. Nu på kvällen har vi tre ätit kotletter och ugnstekta rotfrukter, gott! Nu väntar en kladdkaka som jag har bakat så nu måste jag gå!

Närvös?!

Har inte kunnat sova inatt. Har legat vaken och tänkt på förlossningen hela natten känns det som.
Konstigt.. När jag var gravid med Alexander var jag inte det minsta närvös. Hela graviditeten flöt på smärtfritt, kände knappt ens att jag hade ett barn i magen, bara när han rörde på sig så klart. Hade inte ont nånstans i stort sätt och det kändes inte tyngre, han bara låg i magen. Förlossningen började med att vattnet gick hemma på natten till en söndag, inga värkar, ingenting! Vi fick åka till sjukhuset för en koll, men skickades hem igen för jag hade fortfarande inte fått värkar när vi kom dit. De började med en gång när vi kom hem istället på morgonen... Låg i sängen hela dagen och tog tiden på värkarna och kände sent på eftermiddagen att vi fick åka in. Alexander föddes morgonen därpå, en måndag, 13 dagar över tiden.
Det hade vart jävligt smidigt om det kunde bli så nu också! Det behöver inte ta riktigt lika lång tid tycker jag, men kan den inte börja på samma sätt? Gärna med att vattnet går, och gärna på en helg när Fredrik är hemma och någon snabbt kan komma och ta Alexander. Synd att man inte kan styra över det där. Ingen graviditet eller förlossning är ju den andra lik har jag hört (och märkt på graviditeten).
Låg och funderade på hur förlossningen ska börja... Var?? Tänk om vattnet går när jag är i stan t. ex, fan vad pinsamt! Tänk om det börjar när jag är ensam hemma med Alexander (vilket är mycket troligt) och att det går så fort att Fredrik inte hinner komma hem och Alexander inte hinner åka någonstans och får se allting, han kommer få men för livet! Tänk om jag svimmar när jag och Alexander är hemma, han kan ju inte ringa till någon.. Tur att han vet vart det finns bröd och cornflakes om det nu skulle bli på det viset=)
Jaja, det kanske är lika bra att man inget vet. Det kommer förmodligen gå jättebra! Jag känner mig inte närvös för själva sjukhusvistelsen, jag är inte rädd för smärtan, den har jag vart med om förut och vet att den försvinner med en gång efteråt. Det enda jag är lite rädd för i så fall är om jag kommer dö av blodbrist. Det har nog med mitt kassa blodvärde att göra och att mamma höll på att stryka med när min yngsta bror kom till världen.
Det är nog egentligen Alexander jag är mest närvös för, det är ju första gången jag har ett barn att ta hänsyn till. Vi kan ju inte bara åka iväg till sjukhuset denna gången, någon måste ju passa honom. Vi har ju massor med folk som kan komma och på dagis sa de nu när jag lämnade honom att när det är dags så kunde han få komma dit när som helst under dagistid, helt underbart=) Det här kommer gå skitbra! Jag brukar ju inte vara den närvösa typen...

Tisdag...

Veckans andra dag och två veckor kvar till beräknad förlossning. Nu kan bebisen komma när som helst, och det får den gärna göra också. Har vart så sjukt trött idag och knappt kunnat gå pga ont i ryggen och benen. Stackars Alexander har nog haft jättetråkigt idag när hans mamma inte orkat med nåt. Tur att han får en kompis att leka med snart. Pott-träningen går framåt iaf, han har kissat på pottan två gånger idag och resten utanför, haha! Tvättmaskinen går varm här hemma med kalsonger och handdukar, men jag är väldigt stolt. För ett tag sedan vägrade han att ens sitta på pottan, jag tycker han är jätteduktig!
Annars idag har jag väl mest legat i sängen medan Alexander lekt med sina bilar, ibland har han kommit upp och gosat med mig, sin napp och gosefilt. Det är det mysigaste som finns!
Har suttit vid datorn också och tittat på ny digitalkamera, är väldigt sugen på en sådan. Även en bärbar dator, men vi får väl se när detta kan köpas.. Det är så jäkla mycket man ska ha pengar till just nu och man får ju inte ut riktigt lika mycket när man är mammaledig som när man jobbar.
Usch, hoppas verkligen jag är piggare imorn. Har miljoner saker som behöver göras här hemma. Har iaf diskat, tvättat en maskin och lagat mat. Falukorv och potatismos, en favorit här hemma. Helt oduglig har jag inte vart iaf.
Nej, nu ska jag gå in till Alexanders rum och bygga med lego med Alexander och hans pappa, min älskling Fredrik=) kanske sätta på en kopp kaffe också innan jag deckar...
Hej!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0