Hihi roligt=)

Har köpt mig en ny kamera idag=) Älskar nya prylar, så roligt att sitta och pilla med. Ingen värstingkamera, nej långt ifrån, men ändå en kamera som tar fina och bra bilder.
Min andra kamera har nämligen försvunnit med alla julbilder på, det var ju mindre kul=( Tur att vi hade filmkameran med oss upp till sälen iaf.
Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra för dessert imorn till 15-20 pers... Nån som har något förslag så skriv!
Puss och hej!


Lite bilder från nya kameran=)


Känner mig som en ny människa!

Känner mig så pigg och glad som jag alltid brukade vara förr! Känns helt underbart. Det är inget speciellt som har hänt, jag känner bara att jag har fått tillbaka mina krafter. Är inte lika trött och hängig. Hoppas detta kan hålla i sig nu=)
Det började när jag åkte och hälsade på mamma i affären och vi pratade ändå inte om något särskillt, jag kände bara hur jävla bra jag mådde. Det kanske har vart någon sorts stress man kännt för att amningen inte gått så bra med Anton. För idag bestämmde jag ju mig för att sluta amma och både jag och Anton har vart gladare. Jag har ju inte känt mig speciellt orolig för hans måltider för han har gått upp bra i vikt, men man kan ju faktiskt må dåligt och vara stressad över något man inte tänker på.
Anton har fått sin första smakportion idag också=) Det gick JÄTTEBRA! Först rös han till lite och gjorde lite roliga miner, men efter en stund gapade han och ville ha mera och spottade inte ut någonting! Det känns jättebra, hoppas att det kommer fortsätta så. Det blev majs och potatispuré som första smakportion. Han får väl testa det några dagar, sedan tänkte jag koka en morot och se vad han tycker om det. Intressant va?? Jag som mamma tycker detta är jättespännande! Alltid roligt när det händer nya saker med barnen.

Nu sitter jag här och dricker ett jättegott kardemummakaffe jag köpte hos mamma. Anton sover, Fredrik lägger Alexander (ja! han går och lägger sig sent) och snart ska det bli lite Sex and the city avsnitt så fort Fredrik kommer!


  • Sortera alla kläder
  • Handla
  • Ringa folk och tacka för julklappar
  • Åka till mamma och köpa lite goda ostar och korvar

God natt!

Inget mer ammande!

Nej nu får det vara nog! Har kämpat och fått till det med amningen sedan Anton föddes. Det är inte lätt med en som vrider och vänder på sig, släpper taget, skriker, äter lite till, släpper taget, skriker..... Nej imorse fick jag nog! Har kämpat och trodde jag kunde göra det till han var ett halvår iaf för modersmjölken är ju det bästa för de små liven, och man vill ju ge sina barn det bästa. Men för både min och Antons skull tror jag faktiskt det blir bättre med modersmjölkersättning. Han är mycket mer nöjd när han äter från flaskan och jag tror han kommer fortsätta vara en frisk och fin kille ändå=) Jag förstår att han inte gillar mina tuttar, det gör inte jag heller hahaha!
Nu är det ändå snart riktig mat som gäller. Tänkte faktiskt jag skulle börja lite smått idag med att koka en potatis och mosa till honom. Alexander var också 3 1/2 månad när han började med smakportioner.


En liten att-göra-lista idag:

  • Sortera alla kläder
  • Handla
  • Ringa folk och tacka för julklappar
  • Åka till mamma och köpa lite goda ostar och korvar

18/12 2009 Det blir nog bra ändå!

Känner mig mycket piggare och gladare idag än vad jag gjort på länge! Tack gode gud, det kanske börjar vända nu?
Pratade med mamma igår och hon hade talat med bankchefen på banken där jag och Fredrik inte blev korrekt bemötta förra veckan.  När en tant säger att man ska söka sig till en annan bank och inte ens bryr sig om att titta på våra inkomster eller försöka hjälpa oss på något sätt när vi vill ha lån, ja då känner man sig ganska dum när man går därifrån. Vi är helt nya i det här med att ansöka om lån till en bostad och ville ha lite goda råd och ta reda på hur mkt man har möjlighet till att låna och så blir man ivägskickad på det viset, på banken man alltid har vart kund. Det kändes inte helt rätt, och det tyckte inte bankchefen heller=) Han tyckte det var dåligt av kärringen att bemöta oss på detta sätt, så gör man inte! Han gav oss nummret till en annan tjej på banken vi kunde ringa som tydligen skulle vara väldigt bra. Känns så skönt att han står på våran sida! Jag och Fredrik kände oss ju så dumma när vi gick från banken sist, men då gjorde vi alltså helt rätt. Det är kärringen som ska känna sig dum! Jävlas inte med oss för då får du med min mamma att göra=) Vad hade jag gjort utan min mamma?? Skulle aldrig klara mig. En dag hoppas jag att jag blir lika skärpt och grym som hon är så att jag kan hjälpa mina barn lika bra!

Har vart nere på vårdcentralen och lagt om handen på Alexander idag. Läkaren tyckte att det såg bra ut. Blåsorna var fortfarande hela vilket är bra för spricker de kan det bli infektion i handen och det vill vi inte! Var lite orolig för att Alexander skulle slita av sig sitt bandage men jag har sagt till honom hur snygg och fräck han ser ut med det, så nu är han väldigt nöjd över att ha bandage på handen=)

Har packat det sista inför Sälen-resan. Imorn sticker vi! Ska bli så härligt att fira jul i Sälen. Det verkar ju som att det blir en vit jul här nere i Göteborg också. Men tänk... massor med snö, en stuga, öppen spis... kan inte bli mer jul än så=)
Så ikväll åker vår familj, pappa och bror Christian hem till Fredriks föräldrar så sticker vi allihopa tidigt imorn. Den 23 kommer mamma och bror Robin upp också=) Tyvärr följer inte Fredriks syster Mia med, med hennes Patrik, men vi får fira lite jul ikväll när de kommer till Fredriks föräldrar.
Ska bli så underbart att Fredrik är ledig tre veckor med oss nu också=)!!!
Nu vaknade båda barnen, måste gå....

Waaaaaaaaaaah!!!!

Det skulle tydligen inte bli bättre för oss här idag.... Alexander la sin lilla söta hand på en kokhet platta imorse. Fick gå ner till Vårdcentralen och lägga om det. Som tur var sa de att det bara var ytligt, att det inte skadade hans muskler och närver i handen. Bandaget ska han gå med i två dagar och han försöker redan slita av sig det :S Mammas lilla buse... Nu får det väl för fan räcka? Han har fått sin dos med smärta nu för ett bra tag tycker jag!
Vi har varken ätit frukost eller lunch... Tog med mig en kaka när vi gick ut så att han fick pillat i sig lite iaf. Gröthelvetet som jag bestämmde mig för att koka idag stod iskall på bordet när vi kom hem. Nu sover båda små busarna så sött så vi får försöka äta lite när Alexander vaknar.
Nu tänkte jag börja packa lite... Hej!

Bättre, men inte bra..

Nu är allt bättre med Alexanders dumma utslag. Tack och lov. De läker sakta men säkert och det verkar inte dyka upp några fler=)
Anton har inte kvar sin hosta så det är också väldigt skönt. Härligt om alla kan få vara friska till jul!
Jag känner mig inte så bra däremot. Är bekymrad för allt och känner ingen riktig glädje för någonting (utom för familjen såklart) Känner mig trött, föbannad, orolig för det mesta. Det är inget kul. Man får sånna här dagar ibland, men så går man och lägger sig på kvällen så är det bra nästa morgon när man vaknar. Det verkar inte bli så denna gången tyvärr. Har vart sån här ett tag nu. Något nytt och roligt måste hända känner jag. Nåt jävla tecken på att framtiden och allt ska ordna sig.
Hoppas jag blir gladare på lördag när vi ska åka till Sälen.
Jag är så trött på människor.. Känner mig förbannad och besviken, men har ingen att vara förbannad och besviken på!!?? Skumt..
Snälla, snälla låt mig få vakna upp imorgon och vara glad. Kan inget roligt hända imorn?
God natt!

Mår piss...

Har ont i huvudet och är trött hela tiden. Alexanders utslag blir fler och fler.. Ska ringa till läkaren på måndag igen!
Och så har jag fått typ mens...?? Är väl inte så jättevanligt när man ammar?? Jag vet att man kan få det, men hade aldrig det med Alexander. Det kan väl inte fortfarande komma efter förlossningen? Den var ju för 13 veckor sedan.
Jaja, det är säkert i sin ordning, men jag kände att den kunde vänta ett tag.
Fan vad irriterad jag är.... Ingen bra dag känner jag. Det enda som var roligt var Alexanders lussefirande på dagis imorse. Vilka söta små tomtar och pepparkaksgubbar och gummor det sprang omkring där=)
Annars är allt skit. Var på banken idag och skulle ansöka om lånelöfte. Ringde till min bank där jag alltid har vart kund dvs i Lerum där jag bodde förr och bokade tid till idag. En surkärring fick vi tala med som tyckte vi skulle söka oss till en annan bank i en kommun där vi har tänkt leta efter hus, för till Lerum ska vi nämligen inte flytta! Bank som bank tänkte jag.. Jag är ju kund där, men så funkar det tydligen inte. Vad vet jag? Jag har aldrig gjort sånt här förut!
Så fem minuter i Lerum och sedan tillbaka hem, så jävla onödigt! I blame the kärring!

Nä, nu ska jag ta på mig och lilla sovande Anton kläder och hämta Alexander på dagis. Dagens höjdpunkt! Kan behöva lite gosiga kramar och pussar från min stora son=)
Hej!

Mammas lilla gos

Här är min lilla gosekille Anton efter badet. En kille som älskar att vara naken=)



Inga ord kan beskriva den lycka man känner när man får ett så underbart leende av sitt barn!

Jag älskar mina underbara barn!

Stackars barn=(

Tycker så synd om mina barn.
Anton är fortfarande snuvig och hostig och har svårt för att sova på nätterna. Har bäddat upp honom med en kudde under madrassen, men det hjälper inte så mycket tycker jag. Igår kväll var han jätteledsen, bara grät och skrek. Han brukar somna runt 20 tiden på kvällarna men igår skrek han till 23:30 ungefär, stackarn! Tror inte det berodde på förkyldningen utan på ont i magen eller något. Sedan vaknar han på natten och hostar=( Han bjuder iaf på ett leende när man hämtar upp honom och då känns det ju lite bättre=)
Stackars lilla Alexander har fått blåsor på rumpan, benen och armarna som spruckit och blivit sår. Ett av såren på rumpan växte och blev så stort så att det täcker halva vänsterskinkan på honom. Har han blöja på sig klibbar den ihop med såret så han få gå utan blöja, men när han behöver gå på pottan så sätter han sig rätt på såret så att det gör jätteont på honom. Fy fan jag lider med honom! Vi var hos doktorn igår och hon skrev ut lite bra salva att smörja på och nån medicin man kan dricka mot klåda. Ser att såren börjar bli bättre, men de är långt ifrån bra ännu!
Hoppas ni blir bra snart mina underbara älsklingar!!

Fick iaf lite mammaledigt igår, alltså ledigt från barnen... Jag och min bror Robin åkte ner till stan och köpte lite julklappar. Köpte färdigt till mina barn och Fredrik och halva Christians julklapp. Köpte även en go mössa till Alexander som han ska ha när vi åker till sälen om några veckor för att fira jul.
Jag och Robin provade även massagestolar när vi var i stan så det var gött att komma hem hyffsat avslappnad=)
En sådan är nog värt att lägga pengar på, det tror jag att jag ska göra!

Finns inte mycket mer att skriva för tillfället. Nu ska jag gosa med mina barn och skiter i en att-göra-lista idag!
Hej så länge!

Trött på allt...

Vissa dagar är man bara trött på allt. Känner ingen ork till någonting och oroar sig för allt... Blääää.. Idag är en sån dag. Är så förbannat trött på lägenheten, det är jag iofs varje dag, men idag är jag så trött att jag kan börja gråta över det. Känns som att vi ALDRIG kommer flytta här ifrån, att meningen med livet är att sitta och ruttna i den här lägenheten. Tänker på framtiden, på vad man ska göra. Ska man utbilda sig? Vissa dagar är jag helt säker på att jag vill det, men vissa dagar så känner jag att jag aldrig skulle orka gå en utbildning och så måste man ju ha pengar till familjen. Är trött på all oreda här hemma, men orkar inte göra något åt det. Vi har städat men det är ändå en miljon saker som behöver göras.. Har fått för mig att utslagen på Alexanders kropp är en dödlig sjukdom och att Antons hosta är kikhosta. Varför alltid denna oro när man är mamma??? Varför skulle det vara en dödlig sjukdom och varför skulle det vara kikhosta? Det är ju förkyldningstider.. Just idag känns det dock som att det är något hemskt som har drabbat mina barn.. Varför får man sånna här dagar? Som tur är så är det inte ofta såhär, men jobbigt när dessa dagar dyker upp.
Man känner sig så ensam, hjälplös och ynklig.
Nu ska jag gå och duscha av mig den här deprimerande skiten och gå och lägga mig så mår jag säkert bättre imorn!
God natt!

Måndag

Då var det måndag igen och Alexander har blivit bra så han är på dagis. Han har bara fått dumma blåsor på sin lilla rumpa som har spruckit. Det ser hemskt ut, men han verkar inte ha ont av det som tur är. Höstblåsor trodde de att det var på BVC, som man kan få genom förkyldningar. Finns inget att göra åt det, bara lufta så mkt som möjligt.
Skönt att han är pigg igen iaf... Anton har fortfarande sin slemmiga hosta, men är pigg för övrigt. Jag känner mig dock lite hängig idag så nu tänkte jag gå och lägga mig brevid Anton och sova. Hej så länge!

Andra advent!

Det blev en mysig frukost imorse med två tända adventsljus. Lugnt och skönt, en bra start på söndagen. Idag ska vi handla mat inför veckan som kommer och jag har tänkt att köpa några julklappar också, har inte köpt en enda julklapp hittills i år... Jag ska även baka bröd och en mjuk pepparkaka för jag är så jävla duktig!
Annars blir det nog en lugn söndag med fika och mys!



Mys-bröderna=)

Lugn lördag...

Idag har vi bara vart hemma och grejat. Barnen börjar känna sig bättre och vi har fått gjort en hel del här idag.
Nu känns det som ett riktigt jul-mysigt hem, underbart! Vi har tittat på dansbandskampen=) och Robins så klart! Ätit lite lussekatter och godis och bara haft det mysigt! Ska nog sitta uppe en stund till och titta lite på TV.. Är mycket sugen på att sätta på ett SATC avsnitt så det tror jag att jag gör.

Just det... Listan blev avklarad=) Den var ju verkligen jättejobbig;)

  • Städa hallen
  • Städa vardagsrummet
Duktigt!
God natt, sov så gott!

Calle, Calle, Calle!!

Calle gick vidare till finalen! Fyfan vad gött!! Tove var rätt person som fick lämna. Underbar röst men alldeles för vanlig och tråkig!
Fan vad nöjd jag är, vilken final det kommer bli!=)

Anyway... Här är dagens lista som jag idag borde hinna göra. Vi ska ju bara vara hemma + att Fredrik är hemma med och kan hjälpa till. Idag BÖR vi hinna...

  • Städa hallen
  • Städa vardagsrummet

Det får bli de sakerna jag inte gjorde igår! Hej så länge!

Inte så duktig kanske...

Lyckades inte riktigt med min att-göra-lista idag=) hahaha..

  • Ringa Charken
  • Ringa banken
  • Städa Hallen
  • Städa vardagsrummet
  • Sortera alla kläder
  • Sätt upp gardiner i sovrummet

Gjorde det lättaste=) Får bli skärpning till nästa gång!

För övrigt så ska vi heja på CALLE TILL IDOLFINAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kom igen Calle!
Nu gäller det!! Puss hej...



Ska börja skriva min att-göra-lista här=)

Fredag idag igen, veckorna går så otroligt fort.. Om tre veckor är julafton över och det känns som att allt det mysiga med julen försvinner=( Men det tänker vi inte på nu för idag ska jag sätta upp de sista julgardinerna i sovrummet. Köket, vardagsrummet och Alexanders rum har redan fått fina gardiner. Jag ska också placera ut alla tomtar i lägenheten.
Har två sjuka barn hemma också så denna helgen får vi vara hemma och vila oss. Vi skulle egentligen åkt till min mormor och morfar och träffat hela släkten och haft kalas för en av mina kusiner, Oliver, men det blir inget med det=( Stackars lilla Anton har nästan inte sovit nåt inatt.. Slemmig hosta och tät näsa. Han är ju så underbar det lilla knytet, han har vart glad inatt även om han haft svårt för att sova. Alexander har iaf sovit gott inatt, han är mer snuvig nu på dagen...
Tänkte skriva dagens att-göra-lista här på bloggen för jag har fått för mig att jag kanske verkligen får saker gjort då. Tänkte visa hur duktig jag är genom att göra ett inlägg ikväll där jag visar en struken lista=) Kan ju alltid hoppas på att det hjälper iaf!

Here is the list...
  • Ringa Charken
  • Ringa banken
  • Städa hallen
  • Städa vardagsrummet
  • Sortera alla kläder
  • Sätt upp gardiner i sovrummet

Så... Nu måste jag visa att jag är duktig så det är bäst att sätta fart! Hej så länge!

RSS 2.0