Hello!

Nu ska jag försöka lägga upp bilderna jag inte kunde lägga upp igår.

Vi hade ett sånt underbart väder igår att man kunde sitta ute och sola utan sin tjocka jacka på sig, det var helt fantastiskt.

Till halv fem igår hade vi bokat bord på Lammet & Grisen. Alla kunde följa med utom Jossan och Anton:( Anton är ju dålig i magen och Jossan har så ont i ryggen att hon har svårt för att sitta.
Hon var så snäll och tog hand om Anton:) De var ute på två promenader och Anton fick lite mat.



Våra stugor och de härliga backarna i bakgrunden


Vår soliga baksida





Lammet & Grisen



Onsdag

Hej och hå! Här i Sälen har vi en underbar dag! Det är så soligt och så varmt i solen. Jag och Alexander tog oss en morgonpromenad ner till snötorget för att köpa lite blöjor till Anton och så tog vi oss varsin glass och tittade på folket i backarna. Det är otroligt härligt här! Det enda jag är så förbannad över är att vi inte tog med oss Antons barnvagn hit. Det är ju vår här så snön på marken har smält så det går ju inte att dra pulkan överallt. Anton går ju själv, men vill aldrig gå åt samma håll som vi andra och jag är inte så pigg på att bära Anton just nu med min tjocka mage och onda rygg. Fredrik är ju ute och åker skidor så han kan ju inte hjälpa mig att bära. Jävla miss vi gjorde där, men men. Man kan ju hyra barnvagn här uppe annars, men allt var redan uthyrt för hela veckan.

Nu sover den lilla busen middag iaf så det blir snart kaffe på vår varma, härliga baksida:) Anton har fortfarande problem med magen, stackarn. Han bajsar brunt vatten ca 5 gånger om dagen ungefär kan jag lite fräscht meddela. Mellan blöjbyterna så är han i alla fall världens gladaste och mysigaste lilla kille:D

Ikväll ska vi till Lammet & Grisen, världens godaste restaurang! Det ska bli riktigt gott.

Bilder från imorse


Har suttit och försökt ladda upp bilder i en halvtimma nu. Jag lägger ner det för tillfälet. Det blev en nu iaf. Får ta resten ikväll eller imorn!

Hej så länge!

Måndag

Dagen började väldigt lugnt idag. Vaknade till strålande sol och ingen blåst ute, härligt! Anton åkte på nåt konstigt med magen igår så jag vet inte hur många bajsblöjor vi slängde igår + att han hade feber inatt så vi följde inte med ut imorse. Alexander, Fredrik och Jonathan var där emot ute klockan nio i backen:) Jag kikade från vårt vardagsrumsfönster när de åkte ner och idag blev det tre åk ner för backen för Alexander. Jag fick fotografera från stugan idag, men det gick rätt bra:)



På eftermiddagen när Anton sov middag hemma med Fredrik så gick jag, Alexander och Jossan ner till snötorget och tittade lite i affärer och fikade. Det var riktigt mysigt och väldigt gott väder. Synd att det var lite för kallt för att ta en fika ute..

Lite senare när vi var hemma igen och Anton vaknat så åkte jag, Fredrik, Anton och pappa ner till Sälens by där vi handlade på apoteket och tog en fika. Alexander ville vara hemma med de andra och leka med sina leksaker.

Anton har inte haft någon feber idag och det verkar inte vara några problem med hans mage längre så det är ju skönt:) Imorn får vi följa med ut till backen igen. Ska försöka ta med mig pulkan till honom imorn, men all snö är borta på vägarna så det är inte lätt att dra den överallt.

Nere vid snötorget idag



Jossans härliga kaffe latte-drickande stil:) Stackarn har så ont i ryggen!


Pappa och Anton:)

Sälen

Japp, nu är vi i Sälen! Vi åkte upp igår morse. Jag, familjen, pappa, min mosters man Göran och mina kusiner Josephine och Jonathan.

Idag har Alexander åkt skidor för första gången:) Det blev iaf två åk med Fredrik nerför backen, sedan blev han trött. Han tyckte det var roligt iaf så det blir säkert mer skidåkning för honom imorgon:) Idag har det blåst så otroligt mycket så pojkarna var bara ute i förmiddags, hoppas det blir bättre väder imorn.

Själv tog jag mig en promenad med pappa, Göran och Jossan ner till Snötorget där de skulle ta några öl. Jag fick nöja mig med loka och en ost och skinkmacka, men det är inte dumt det heller. Det var trevligt att sitta och prata ett tag. När vi gick tillbaka hem så höll vi på att blåsa bort. Hoppas som sagt att det blir skönare ute imorn!

Bilder från Sunne igår där vi stannade och åt lunch


Idag från skidbacken:)



Hörs imorgon igen:) Puss och hej!

Mammas trötta älskling :)

Min älskade Anton var så trött och gosig förut. Det är skönt när man är så liten att man kan lägga sig i den goa fåtöljen som gungar:) Nu sover han så gott!






Mamma älskar dig Anton!

God morgon

Idag ska Alexander börja i simskola. Ska bli spännande att se hur det går, men det kommer säkert gå jättebra! Barnen älskar ju att bada och även om han inte kommer lära sig simma nu så är det väldigt bra med vattenvana inför sommaren när det förhoppningsvis blir mycket bad:) Framöver ska jag se om de har något roligt för Anton också. Han är helt galen i vatten:)

Nu ska jag slänga på en tvätt, sedan packa badkläder!

Ciao!

God Morgon! Sånt här väder skulle man tydl...

img_2417 (MMS)

God Morgon! Sånt här väder skulle man tydligen vakna till idag... Snöigt och jävligt! Jag och Alexander tog ju en vårpromenad igår kväll och folk grillade. Detta är inte sant! När ska vi få vår på riktigt??


Kvällspromenad

Tog en kvällspromenad med Alexander förut. Det såg väldigt skönt ut, men jag tyckte det blåste kallt. Vi var ute nästan en timma iaf så det känns skönt nu efteråt. Folk har börjat grilla ute kände vi när vi gick:) Det luktar så underbart gott och man blir på så gott humör. Jag blev så sugen på massa god mat nu! Tur att man ska jobba imorn så att man kan köpa med sig lite gott kött hem från jobbet:) Mums!




Har vart hos barnmorskan idag.

Jag och en hostig Anton har vart hos min barnmorska idag för att kolla min värden, mäta magen och kolla bebisens hjärtljud.
Trodde att Anton skulle vara på dåligt humör när vi var där pga hans förkylning men det gick faktiskt riktigt bra:) Han satt för det mesta med sin snuttefilt i mitt knä och när det var dags att ta fram alla aparater så tyckte han det var väldigt spännande.
Hjärtljuden låg på 142 idag. De har legat på 144 de andra gångerna vilket är något högre an vad mina pojkar hade. Barnmorskan frågade vad jag trodde att det skulle bli. Jag har faktiskt inte haft någon stark känsla denna gången. De andra gångerna har jag vart så säker på att det har legat pojkar i min mage, men nu vet jag inte. Ibland känns det som en pojke ibland som en flicka. Jag sa iaf att det blir nog en pojke till och då gissade hon på en flicka denna gången. Det har de flesta sagt så vi får väl se:) Det spelar absolut ingen roll vad det blir. Det är lika underbart vilket som. Jag förstår inte hur man kan vilja ha det ena mer än det andra. Det man önskar sig är ju en frisk bebis! Jag längtar nåt så otroligt efter vårt lilla liv!
Mitt järnvärde börjar gå upp igen vilket är toppen för det är nu bebisen tar som mest av mig. Blodtrycket var helt perfekt, sockervärdet var helt perfekt.
Magen hade växt 2,5 cm på 3,5 veckor, en liten avvikelse på kurvan men fortfarande helt normalt. Alltid ska det ju vara nåt:)
Jag har börjat få sammandragningar också och frågade om det var normalt att få så tidigt. Det är väldigt olika från graviditet till graviditet. Vissa kan få det från vecka 20 så det kändes rätt skönt att höra. Hon lugnade mig ändå med att hon haft två tjejer i år som fått barn i vecka 28 där barnen vart helt friska vid födseln. Jag går in i vecka 30 imorn så det känns bättre och bättre:)


Usch vad trött jag är!

Trots att det äntligen är sol och några plusgrader ute så är jag så fruktansvärt trött. Det finns väl en bra förklaring på det iofs. Ca 10 veckor kvar till beräknad förlossning:) På fredag går jag in i vecka 30. Harregud, det har gått så sjukt fort! Skönt att få sätta en trea först på antal gångna veckor. Bebisen blir bara starkare och starkare i magen och skulle den födas nu så har den goda chanser att överleva och bli frisk. Fast några veckor till kan den allt få ligga kvar. Bestämmer den sig för att komma ut två, tre veckor innan bf är det helt ok! :)
Det är så skönt att den kommer i början på sommaren. Då är de första tre månaderna med den nya bebisen varma. Man behöver inte tänka på dessa jävla overaller, mössor, vantar mm. Bara lätta kläder och ett par skor på barnen så är de färdiga för utomhuslek. Fredrik kommer ju vara ledig mkt de första månaderna för det blir ju i semestertider så vi kommer ha mkt tid tillsammans hela familjen. Då kan han tex. sysselsätta Alexander och Anton medan jag sitter i skuggan och ammar och tar det lugnt. Jag har ju nämligen bestämt att det ska bli en fantastisk sommar i Sverige:) När bebisen sover (som den gör vääldigt mkt den första tiden) så kan jag busa med mina underbara pojkar. Tror det kommer bli en fantastisk sommar! Ska även försöka komma igång med träning så fort som möjligt. Kanske inte börjar tok-träna på en gång, men långa promenader, ut och springa och så. Åååh vad jag längtar till sommaren och jag är så lycklig över att bebisen kommer då!

Igår var jag och Alexander i stan och köpte nya regnkläder och ett par badshorts till honom. Nu när isen smälter behövs det ju regnkläder så att man kan hoppa i vattenpölarna:) Alexander blev så lycklig när jag förklarade det för honom! Kan tänka mig att han har riktigt roligt ute på dagis idag:)
På söndag ska han börja i simskola så därför fick det inhandlas badshorts. Väldigt fräcka med Stålmannen på! Tror de kommer passa honom hela sommaren så då behöver vi inte tänka på det senare. Till helgen får vi handla till Anton. Stövlar har han efter Alexander, men fodrade regnkläder kan behövas.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund innan Anton vaknar.
Här kommer Antons favoritlåt som han dansar och hoppar som en galning till :D Det är väl tur att han inte kan sjunga med i låtarna ännu.... :)



Ciao...

Inte mycket som hänt idag här hemma. Det v...

Inte mycket som hänt idag här hemma. Det vanliga, tvättat, diskat, lekt med barnen. Alexander har vart hemma från dagis idag med feber och hosta. Anton är inte heller helt kry, så det är väl barnens tur denna veckan. Alexander blev så ledsen när han inte fick gå till dagis så han sprang in på sitt rum och smällde igen dörren. Tror ni det fortsätter när han börjar i skolan och inte kan gå dit? Det hade ju vart bra:) Det har ju kommit en hel del snö idag... IGEN.. Man blir ju inte alls deprimerad... Var så glad igår när all snö och is var borta från vår kulle här ute och man såg gräset. Idag är den täckt av snö igen.. Hit med våren NU! Nu ska jag inte tänka mer på det för nu börjar min mat-TV kväll:) Halv åtta hos mig, Sveriges mästerkock, vad blir det för mat och middag på 30 min med Jamie Oliver :D Det är så jäkla roligt med matlagningsprogram! Hej på er!


Semledagen och förlossningstankar:):):) Härlig kombination;)

MUMS! Älskar semla.... Helst med vaniljkräm istället för mandelmassa men jag orkar inte baka idag så det fick bli vanliga semlor från bageriet. Inte fel det heller, de ser himla goda ut!



Muuuuums!

Pojkarna som inte gillar semla får varsin kanelbulle. Inte fel det heller:)

Det är helt fantastiskt väder ute idag också. Tänkte att jag och Anton skulle gått till lekplatsen efter att vi handlade förut, men han somnade så gott så vi gick faktiskt in så att jag också kan lägga mig en stund.
Får bli lekplatsen efter att vi har hämtat Alexander på dagis istället.

Åh jag tittade på "En unge i minuten" igår på TV. Det börjar ju alltid förlossningsprogram på TV varje gång jag väntar barn, så passande:)
Fredrik tycker inte det är lika roligt som jag att sitta och titta på dessa program och han frågar hur fan jag kan göra det.. Det är ju faktiskt så att, trots smärtan, så är det det mest fantastiska jag någonsin har vart med om. Hade det vart så jävla hemskt hade jag ju verkligen inte valt att gå igenom det en tredje gång. Det GÖR ont, men man är så jävla lycklig när man ligger där och man skrattar åt sig själv efteråt för alla konstiga saker man gör och säger till den stackars personalen som är helt fantastisk. När barnet är ute är det den mest befriande känslan jag nånsin känt. Man känner sig lätt, alla verkar bara försvinner och man har det underbaraste man kan tänka sig på sin mage. Det är en helt fantastisk upplevelse som jag hoppas att alla kommer få vara med om. Förstår inte hur man kan välja bort det!
Sedan att det kan gå fel... usch, det är ju det man är rädd för. Man vet ju faktiskt aldrig. Men har man haft en normal graviditet brukar det ju sluta väl.
Tyckte så synd om henne igår där de fick göra akut kejsarsnitt. Det slutade efter omständigheterna väl, men vilken rädsla och vilken panik innan! Usch.. stackarna! Man kan ju aldrig veta... Det kanske blir min tur denna tredje gång? Fast det tror jag inte...
Ska iaf bara välja lustgas som innan. Då känner man ju värkarna så bra och kan hjälpa till så bra själv och förlossningen går snabbare. När jag skulle få Alexander avtog mina verkar så förlossningen tog lång tid och Alexander mådde inte bra när han kom ut och jag förlorade lite för mkt blod så jag var väck en stund. När jag var vid medvetande igen var det massor av folk i rummet, Alexander var livlös så Fredrik fick inte klippa navelsträngen för de fick ta Alexander och värma honom och försöka få fram ett skrik. Men han skrek aldrig... Till slut fick han fin färg men hade lite för låg temp så han fick ligga och värma sig hos Fredrik. Jag fick inte ens ha honom på magen först:( Hade jag valt till ryggmärgsbedövning kunde det ha slutat illa för Alexander! Med Anton avtog verkarna också, men det var nog för att vattnet inte hade gått så de fick ta hål på hinnorna. Sedan gick det med en väldig fart:D Fredrik fick klippa navelsträngen och jag fick honom på magen. Jag trodde knappt det var sant:D Vilken lycka!
Ska bli spännande att se hur tredje förlossningen blir. Hoppas det går lika fort som det gick att få ut Anton, men att vattnet går innan vi kommer till förlossning utan avtagande verkar. Spännande:)
Men bara lustgas för min del.. Behöver inte massa bedövningar och det är inte alltid det är det bästa...

Nope, nu är det dags för vila innan Anton vaknar.
Hej så länge!

Yes, då är jag och min stackars plånbok på...

Yes, då är jag och min stackars plånbok på väg till tandläkaren... Får se hur mkt de kan undersöka mig denna gången. Jag är ju alltid gravid när jag ska dit så de har inte kunnat göra en full undersökning på ett bra tag.. Kanske inte behöver bli så dyrt då;) Svinhungrig är jag, men nu är det ju dumt att köpa något att äta, jag som filat mina tänder så noga:) Jaja, hoppas på att det som vanligt inte finns några hål!


Har haft en härlig dag!

Har hunnit med allt som jag tänkte idag så jag känner mig så nöjd! Efter frukosten satte jag på en maskin tvätt, tog hand om allt torkat nytvättat och slängde ut alla täcken och kuddar på vädring.
Har gått och smågrejat lite och vilade en stund innan lunch. Det var riktigt gott och behövligt!

Efter lunch tog vi på pojkarna och gick och handlade lite. Blöjor, mjölk, bröd och annat nödvändigt + varsin glass som vi mumsade i oss innan vi tog en promenad:) Anton somnade gott i vagnen och Alexander sprang runt och lekte. Efter en bit stannade vi till på en lekplats så att Alexander kunde gunga och åka rutschkana med mera. Anton sov fortfarande gott i vagnen så jag och Fredrik satte oss på en bänk och värmde ansiktet i solen. Det var riktigt härligt ute idag! Även om det har vart soligt innan så har solen inte värmt, men det gjorde den verkligen idag. Kan våren äntligen vara på väg tro?

När vi kom hem igen efter ca två timmar så tog Fredrik ett bad med pojkarna och jag tog tag i fönsterputsningen så nu har vi rena och fina fönster och pojkar:) Känner mig så nöjd med dagen!

Båda pojkarna somnade runt åtta-tiden så nu blir det nog lite film och godis innan man däckar igen.

Kram och god natt!

Dagens utevistelse





Härlig soldag!

Äntligen börjar det kännas som att våren kommer. Det är så skönt med lite sol ute. Man blir genast på bättre humör:) Känner mig fortfarande inte så bra tyvärr, men hoppas att det ger med sig snart!
Känner mig lite piggare idag men halsen gör så ont och huvudvärken vill inte riktigt ge med sig. Febern är iaf borta så jag har inte riktigt lika ont i kroppen som innan.
Har kunnat jobba mina dagar iaf och det känns riktigt bra:)

Vad står på schemat idag då? Denna soliga härliga dag ska ägnas åt städning... skitkul! Eller inte... Jag har ju inte orkat i veckan så idag måste det fixas lite. Jag har faktiskt sagt att när solen är framme med iaf några plusgrader och Fredrik är hemma och kan ta hand om barnen så ska jag tvätta fönstren hemma. Så idag kommer jag inte undan. Ska även tvätta en tvätt, vika ihop lite nytvättat, byta sängkläder.. Tror vi börjar så:) Ska ta en långpromenad med familjen också och få försöka vila lite.

Det är väl lika bra att sätta igång då:)
Hörs senare!


Good Morning! Är på väg till jobbet nu... ...

Good Morning! Är på väg till jobbet nu... Lika kallt och grått som vanligt. Det känns som att det aldrig ska bli vår. Jag har vart sjuk hela veckan med feber och halsont.. Det känns bättre idag tack och lov, men känner att rösten kanske försvinner idag med. Vi får väl se:) Efter en iskall buss så känns det riktigt gott att sätta sig på Lerums-tåget som alltid har så sköna säten och är varmt och gott:) Då blir man lite gladare! Nu ska jag luta mig tillbaka och lyssna på lite musik, så ha en trevlig dag alla!


RSS 2.0