Härliga höstdag!

Idag har vart helt underbart ute. Har vart ute flera timmar idag och bara gått=) Underbart! Promenerade till Tuve kyrka där jag träffade Fredriks föräldrar och farmor. Fredriks mormor och morfar ligger begravda där så Fredriks mamma gjorde fint vid graven.
Sedan gick jag och Anton hem en stund för han behöver ju äta lite då och då=) Efter det var det bara att ta på sig igen och gå ut. Det är så underbart att komma ut en härligt kall höstdag när solen skiner och få titta på alla vackra färger. Så mysigt med löven på marken som knastrar när man går på de. Man kan verkligen älska hösten!
Vi gick en lång promenad och sedan hämtade vi Alexander på dagis.
När Fredrik kom hem gjorde jag kamben i ugnen. Det är nåt av det godaste som finns! Till efterrätt gjorde jag en kardemummakaka och lagom till den fick vi besök av Robin och Julia.
Det blev idol framför TV:n som vanligt, det får man inte missa! Tack gode gud för att inte Eddie åkte ut! Jag fattar verkligen inte hur han kan hänga löst på fredagarna. Svenska folket kan bannemej inte rösta! Eddie är grym, han är snygg, han e mysig! Nej, nu får jag gå och sova en stund innan Anton vaknar och ska ha mat. God natt!



Min härliga höstpromenad!















Tjohooo=)

Ville bara tala om att så här fyra veckor efter förlossningen så är jag smalare än vad jag har vart på flera, flera år! Nu kommer jag i mina "skinny jeans" Hahahaha! Grymt...
Vet inte om sättet att bli smalare på var det bästa. Var under en liten tid när jag inte mådde så bra. När man är gravid så ska man ju gärna gå upp i vikt, inte ner. Var först på slutet av graviditeten jag gick över min normala vikt jag hade när jag inte var gravid. Problemet hade inte med graviditeten att göra.. Det kommer alltid något positivt från det negativa, eller vad säger man?
Nu ska jag fortsätta se ut så här och inte sabba det med dåliga matvanor och lathet. Nu mår jag ju bra igen när jag äntligen får vara hemma med min familj! Puss...

Lördag och Söndag

Igår (Lördag) åkte vi och hälsade på familjen Chitsaz. Sist vi träffades var på Sebastians student i våras, det var alldeles för längesedan! Vi visade upp vår lille Anton som mest bara ville sova. Jag tyckte det var skönt, men kanske inte så roligt för de som träffar han för första gången... Reza kom dit också med sin söta dotter Ellen som är ett år yngre än Alexander. Hon var så gullig mot Anton, hon pussade och klappade på honom hela tiden=)
Vi satt och pratade och fikade, sedan åt vi middag. Jättegod kyckling med sås och klyftpotatis. Efter middagen var det fika igen, passar en gottegris som mig väldigt bra;) Vi hade tänkt att stanna och titta på Danmark - Sverige matchen, men med ett barn som pillar och klättrar på det mesta och ett barn som skriker så valde två trötta föräldrar att åka hem och lägga sina barn. Lika bra var väl det för Sverige förlorade matchen.. De har inget i VM att göra, de skulle inte gått långt ändå... Vi kan tydligen fortfarande gå vidare om vi vinner mot Albanien och om Malta vinner mot Portugal. Kan inte ett lag lyckas ta sig till VM på egen hand utan måste hoppas på att andra länder vinner och förlorar hit och dit, då har man fan inget i VM att göra!! Slut diskuterat om fotboll...

Idag på förmiddagen så gick jag och Fredrik runt och städade lite här hemma, det såg förjävligt ut=) som att någon hade släppt en bomb i lägenheten.
Strax innan två åkte Fredrik iväg för att repa med några kompisar och jag och barnen fick besök av Karin, Tobbe, Oliver och lilla hunden Maja=) Jätteroligt, har inte träffat de på länge heller så det var så kul att få se de! Alexander och Oliver lekte inne på Alexanders rum och vi andra satt och fikade.. Jag försökte fika iaf.. det var någon liten krabat som inte ville vara glad idag, hehe. Sånt är livet, man vet aldrig vad för humör de är på de små liven.
En go helg har det vart iaf. Nu sitter jag här och njuter, haha. Barnen sover och Fredrik har inte kommit hem ännu. Ska nog göra mig en kopp te innan jag väcker Alexander som har somnat på en väldigt dum tid egentligen..

Så otroligt gottesugen!

Jag är så otroligt sugen på godis, vet inte vart jag ska ta vägen! Kan lätt göra en kladdkaka och smälla i mig nu på en gång, eller ta en promenad med Anton till affären och köpa godis, men jag ska vara STARK!! Ska inte göra något av det där. Jag ska hålla mig till helgen! Nu får det vara slut på detta godisätande!
Gjorde mig en varm kopp te istället som jag ska njuta av vid fönstret där solen skiner=)
Tjingeling!

Stressigt=)

Man får passa på att sätta sig här och skriva när man kan=) Alexander är barnvakt för lille Anton för tillfället. Han är så snäll och lånar ut sina bilar, men han förstår inte riktigt varför Anton är så ointresserad och bara stirrar på ingenting..
Idag har vi inte gjort någonting.. Alexander går inte på dagis på tisdagar så idag har vi bara vart inne och slappat. Egentligen borde man gå ut någon gång om dagen, men det har vart ett sånt skitväder idag så vi har vart inne hela dagen. Har iaf tvättat lite och småplockat lite här och där.
Helgen har också vart bra. I Fredags var jag på BVC med Anton och allt såg bra ut. Naveln läkte bra, ryggen såg bra ut och han hade gått upp 4hg på drygt en vecka. 4,3kg vägde han i Fredags och följer sin kurva. Nöjd bebis, nöjd mamma! På kvällen åkte vi hem till Fredriks syster Mia och hennes kille Patrik och åt middag och tittade på deras nya, jättefina lägenhet!
I Lördags skulle Fredrik ut på Queen-konsert, eller Champions of rock som det heter med massa folk som sjunger och spelar Queen låtar. Bl.a Peter Johansson som är så jäkla duktig! Jag kunde tyvärr inte följa med för lille Anton ska ju ammas var och varannan timma så jag och mina små barn åkte hem till mamma. Det var mysigt det också=)
Det var bara vi hemma för pappa hälsade på sin syster och hennes man i Sandviken. I Söndags kom pappa hem så vi stannade hos mamma och pappa och åt middag. Det var jag som gjorde maten och känner mig faktiskt jävligt nöjd. Har aldrig träffat en människa som är så kräsen när det gäller mat som min pappa är, men jag hade gjort en helt vanlig korv stroganoff och han tog åt sig mat tre gånger=) Tänk om man skulle bli kock??
Jaja, nu hinner jag inte sitta här mer idag för Anton ska äta innan han somnar för natten.
Puss hej!

1/10 2009

Oj,oj här har jag inte skrivit på länge.. Får skylla på att för snart tre veckor sedan fick vi äntligen vår andra son=)
En mycket underbar liten gosse som heter Anton kom den 13/9, 3650g och 52 cm. Helt perfekt! Förlossningen gick mycket, mycket bra=) Jag hade jobbat på jävligt bra hemma! Åkte in till sjukhuset söndagen den 13/9 klockan 4 på morgonen. Trodde att jag skulle bli hemskickad igen för mina värkar kom inte så regelbundet men de var väldigt starka. Trodde inte jag hade öppnat mig nåt, men när läkaren kände när jag kom in var jag öppen 7 cm av 10. Jag blev väldigt förvånad och överlycklig för snart skulle det vara över. Fem över sju på morgonen är han född, så tre timmar inne på förlossningen blev det, PERFEKT!! Helt underbar personal på Östra sjukhuset, saknar de redan=) Får snart börja jobba på ny bebis så att vi får komma tillbaka..
Här hemma börjar man väl känna sig som människa först nu.. Alla rutiner man har haft blev som bortblåsta de första två veckorna. Amma hela tiden, helt oregelbundet. Ibland kan man amma i en timma och nästa gång kanske det tar 20 minuter. Ibland tar det en timma mellan varje amning och ibland går det 4-5 timmar.. Alexander har gått med blöja på sig trots att han kan kissa på pottan. Frukost, lunch och middag var svårt att äta tillsammans, ibland ammade jag och ibland fick Fredrik bära på Anton. Vi har ätit mat vid bordet ibland som vanligt, men det har även blivit frukost i soffan framför TV:n eller i sängen. Andra veckan blev jag sjuk och låg i sängen hela tiden med feber och skit, hade inte nån stor koll på min älskade Alexander. Tur att Fredrik var hemma den veckan så att jag verkligen fick chans att vila. NU så börjar allt bli som vanligt. Det är ingen fara, det får vara kaos de första veckorna även om det känns som att allt går åt helvete och man undrar... Var det så här det skulle bli? Åt Alexander så här mycket när han var liten? Kommer det någonsin bli ordning på livet? Kommer jag bli återställd efter förlossningen? Ja, ja, ja och ja allt blir som vanligt igen!! Helt automatiskt återvänder rutinerna, man blir piggare och rutiner skapas för Anton. Nu känner man sig som en lycklig småbarnsmor med en helt fantastisk familj=) Det kommer att komma helvetesdagar men det är bara att älska det. Det är en utmaning och det är jävligt roligt!


Anton på förlossningen!


Anton på förlossningen 13/9 2009.




Alexander och Anton gosar hemma i soffan 22/9 2009.

RSS 2.0