Grejar

Har gjort lite kaffe som jag smuttar på medans jag packar och grejar. Vi åker till min mormor och morfar idag=) Längtar så mycket! Har inte vart där sedan november så det ska bli riktigt kul att komma dit nu! Ska vara där till på måndag så det blir en liten minisemester=) Kul att Fredrik kunde vara ledig också.
Hos mormor och morfar är min plats där jag slappnar av och mår som allra bäst. Det är lugnt och skönt, ingen stress. Man gör vad man vill, är den man är och orkar man inte vara social så behöver man inte det=) Och vill man prata finns det alltid någon att prata med också. Det brukar alltid vara massor med folk där, mina kusiner, morbröder, mostrar med mera. Hur mycket folk det än är och hur mycket liv det än är så är det alltid lugnt ändå på nåt vis. Jag bara älskar det här stället=) Kommer aldrig tröttna på att åka till mormor och morfar hur gammal jag än blir! Världens bästa mormor och morfar=) Man känner sig alltid så välkommen, och det känns mer som mitt hem där än vad det gör här.
Det är närhet till havet också. Tanumstrand och Grebbestad ligger närmast. Hoppas vädret blir gott så att man kan åka till Grebbestad och gå på bryggan och äta en glass kanske? Sportshopen måste vi besöka. Det finns hur mycket kläder och skor som helst till mycket bra priser. Ska köpa ett par gummistövlar till Alexander bl.a.
Nu längtar jag till klockan 17, då kommer Fredrik och vi kastar oss i bilen och försvinner härifrån fort som fan!
Så här uppdateras nog inte förrän på måndag kväll skulle jag tro... Om inte min bror tar med sin dator till mormor och morfar. Vi är ju inte så moderna ännu att vi har en bärbar dator...

Tjingeling!

Rösta på min snygga bikini!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

 

Hjälp mig att vinna fina priser på Nelly.com genom att rösta på min fina bikini=)

Tack på förhand;)


Helgen

I helgen har vi vart hos Fredriks föräldrar. Det har vart väldigt lugnt och skönt och mysigt! I stället för att äta våfflor i torsdags gjorde vi det tillsammans i fredags. Det var jättegott, har väl inte ätit våfflor på ett år så det satt fint med lite sylt och grädde på. Vi tittade på let´s dance finalen som Mattias vann. Både Claudia och Mattias var väldigt bra så jag hejade inte på nån, eller på båda, eller vad säger man? Mattias showdans var dock liiite bättre och roligare än Claudias, men annars var de grymma båda två=)
I lördags gjorde vi inte mycket, vilket var väldigt skönt tycker jag. Vädret var kasst så jag och Anton var faktiskt inne hela dagen. Fredrik och Göran grejade ute så vi släppte ut Alexander till dom så att iaf han fick frisk luft och fick springa av sig lite. Han fick även sätta sig i traktorn och leka lite, vilket han tyckte var jätteroligt. Han är ju helt galen i bilar, traktorer, motorcyklar mm. Ja, allt som rullar=)
Ewa gjorde en jättegod lasagne till middag som vi åt med sallad till, sedan var det lördagsmys med körslagshelvetetFIASKOT. Innan resultatet av omröstningen var det iaf en myslördag med popcorn, ostbågar, dricka med mera.
Gud vilken skandal det blev med körslaget

1. Det stora felet. Att fel kör ropades upp som hade gått vidare och sedan inte...
2. Att kören jag hejade på åkte ut först
3. Att svenska folket röstar så jävla dåligt, så att de sämsta körerna kom på topp-placering
4. Att team Gyllenhammar inte får komma tillbaka på lördag.
Jag skiter i om det är orättvist mot de andra körerna, det får TV4 stå för. Heja Ralf!! =)

Jaja, i söndags tog vi en långpromenad allihop. Först till torget där Göran och Fredrik skulle se om de vunnit några pengar. Jag, Ewa och barnen gick in på Lindex och tittade lite på barnkläder och letade efter en go, lite tunnare mössa till Alexander, men där fanns inte mycket att hänga i granen. Han fick en mössa av sin farmor och farfar inne på sportaffären istället=) Sedan tog vi en promenad och tittade på vart Fredrik gått i skolan och sådär. Mysigt!
På eftermiddagen åkte vi hem för att Fredrik skulle titta på hockeyn. Då fick vi besök av min mamma, pappa och yngre bröder. Det blev pizza till mat och sedan lite kaffe. Alla åkte hem rätt tidigt så det blev en lugn kväll framför TV:n och Johan Falk=)
Nu tror jag att det är time to go to bed..


Alexander lekte i traktorn....


....och Anton tog det lugnt i soffan=)

Natti....

Fredrik är den bästa föräldern som finns!

Läste en artikel och såg på TV förut att pappor tydligen ska vara livsfarliga för småbarn. Sånt jävla skitsnack!!!! Det gäller ju verkligen inte alla män. Det kanske finns fler män än kvinnor som är lite oansvariga när det gäller små barn, men det finns nog många kvinnor som inte heller kanske bör vara hemma med småttingar. Tror jag iaf! Eva Sternberg tyckte inte man skulle lämna ett barn under tre år ensam med en man utan att en kvinna är närvarande. Det är ju sjukt för fan! Då har jag gjort misstagen flera gånger.. Alexander på snart tre år och Anton på sex månader har vart ensamma med Fredrik flera gånger. Det har gått jättebra varje gång. Det har aldrig hänt någonting och jag litar mer på Fredrik än mig själv! Han är den bästa föräldern som finns och är jättenoga med vad barnen gör och vart de är någonstans. Man kan ju för fan inte säga att alla män är livsfarliga för sina barn! T. ex när Alexander var liten så ramlade han ur sängen ibland under Fredriks ansvar, ibland under mitt ansvar... Och det var JAG, Jenny, Mamman, Kvinnan som var hemma och hade hand om barnen när Alexander brände sin hand på spisen. Inte Fredrik! Tycker inte man kan hänga ut alla män på det där viset... Så för en gång skull står jag på männens sida;) Och många med mig tror jag!

Män har tydligen också utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt. Hahahaha.. Alla män eller?? Inte Fredrik iaf...

Här är artikeln

Nu ska jag snart titta på lyxfällan och glömma bort idioter...
Hörs!

Alexander

Längtar så otroligt mycket efter min busiga son! Undrar vad han gör på dagis nu? Förmodligen sover han... så det är nog lugnt och skönt på dagis nu=) Vill att han ska komma hem och busa nu. Bara 50 min kvar innan jag ska hämta honom.


Hej!

Onsdag...

Seg dag idag.. Vi har gjort så lite vi bara kan idag tror jag. Nästan så jag har dåligt samvete! Jaja, vissa dagar blir sånna. Man måste inte alltid vara så duktig.
Nu är iaf pappa här och hälsar på=) Han och Fredrik tittar på hockeyn och vi har ätit lite middag och fikat mina populära kanelbullar=) Mamma har ostprovning idag i sin affär, så därför tittade pappa hit.
Jag och Alexander skulle möta pappa vid bussen förut, men vi hade så roligt med att samla på pinnar så vi gick en liten promenad och när vi var påväg tillbaka till hållplatsen var pappa redan inne hos Anton och Fredrik.
Snart ska Fredrik köra pappa till stan och jag ska gå och lägga Alexander. Lite roligt... Alexander är snart tre år och går inte och lägger sig själv ännu, men lillebror Anton på 6 månader lägger vi bara in i sängen vid 20 tiden på kvällarna och han somnar bums utan att man behöver ligga brevid honom=) Undrar när Alexander ska lära sig? Jaja, vi valde ju själva att alltid lägga oss brevid honom så han är ju van vid det, å det är rätt mysigt ändå=)
Ska mysa med min stora son nu!


Låten som jag har haft på hjärnan hela dagen.
Tycker den är så jävla go!



God natt!

bullbak och mys

Alexander har inte vart på dagis idag. Han var inte så jättekry inatt, varm och hostig=( Det var nog bäst att hålla han hemma. Usch, hoppas dessa sjukdomstider tar slut snart... Alexander hade under sitt första år EN förkyldning. EN!!! Det var under vår semestervecka i sälen... taskigt, men så blev det. Sedan han började på dagis har han vart sjuk jättemkt. Det är ju inte så konstigt iofs. Det är mkt barn som drar på sig det ena och det andra, men när ska det lugna ner sig för Alexanders skull? Hoppas snart.. Han kanske tar igen det han inte fick under sitt första år=)
Jaja, han är ju aldrig jättedålig. Han har vart hyffsat pigg idag så vi har bakat kanelbullar. Mums fillibabba=)
Alexander fick en egen liten degklump som han kunde göra en bulle av, men den lilla klumpen åkte fort ner i Alexanders mage=) Förstår jag, för degen är väldigt god. Alla har vi nog ätit deg=) De färdiga bullarna blev också väldigt goda så vi har haft en riktig gottedag och ätit bullar och tittat på film.
Nu ska jag snart gå och lägga mig, är riktigt trött idag!

God natt!

Trevlig Söndag!

Idag har vi vart hemma hos Fredriks föräldrar. Fredrik skulle tvätta bilen där, den har inte blivit tvättad sen innan jul så ni kan ju gissa hur mycket skit det rann av där. Nu ser det ut som en ny bil igen, snygg och fräsch!

När biltvätten var klar grillade Göran lite korv och fläsk som vi åt ute, det var riktigt gott och mysigt! Alexander har så roligt ute hos sin farmor och farfar, det finns så stora ytor att springa på och så mycket roligt att plocka (pinnar och stenar). Så när han hade ätit färdigt kunde han springa runt och leka=) Det var riktigt mysigt och riktigt go vårvärme idag faktiskt.

Sedan gick vi in och drack kaffe och åt glass. Mums!
Det var en mysig söndag och man blir extra glad när vädret är så gott!


Korv och fläskgrillning=) Mumma!


Nu väntar jag på att Johan Falk ska börja. Som jag har saknat Johan Falk på söndagarna! Nu äntligen börjar det igen. Så nu ska jag och Fredrik bänka oss framför TV:n..

Hej hej...

Igår var jag sååå duktig!

Vill bara skriva hur duktig jag var igår.

Vaknade klockan 06 och gav Anton mat, som vanligt. Sedan satte jag igång med ett storkok kallops kan man väl säga, till Anton. Det blev även lite majspuré och ärtpuré.


Kött, majspuré, ärtpuré och morot och palsternackapuré. Det blev mer
kött men jag orkade inte hacka ner allt så det fick frysas in i lite större
bitar=)

Sedan testade jag att göra hemmagjord glass för första gången. Det blev jordgubbsglass och jag blev faktiskt väldigt nöjd! Familjen tyckte mycket om den och allt tog slut=)


3 portioner glass

200-300g färska eller tinade jordgubbar (lite mosade)
2 dl vispgrädde
2 st ägg
5 msk florsocker
2 tsk vanlijsocker

Gör så här

1. Vispa grädden
2. Häll i allt utom jordgubbarna och vispa lite till
3. Häll i bären och vispa tills det är bra blandat
4. Häll allt i en burk med lock och ställ in i frysen ca 4-5 timmar, färdigt!
Svårare är så är det inte=) Det går bra att byta ut jordgubbarna mot andra bär.

Mmm, ibland är jag duktig!
På eftermiddagen gick vi ut allihopa i vårvädret. Det var jättehärligt utom all hundbajs som har legat under snön som kommer upp nu. Äckligt!! Vad är det för äckliga hundägare som inte kan ta upp skiten efter sina hundar?
Det är väl lika mycket ansträngning att ta upp skiten i en påse som att hälla lite snö på den så att den inte syns?
Hoppas ni trampar i skiten själva, SVIN!
Utöver hundbajset var det härligt att se hur mycket snö som har försvunnit. Snart är det riktig vår här, trodde aldrig snön skulle försvinna.


23/2 2010


20/3 2010 på nästan precis samma ställe=)


Alexander kan äntligen samla på pinnar
igen=)

När vi kom in igen vid 17:30 tiden fick barnen bada och leka i vattnet. Sedan var det dags för lördagsmys=)




Puss!




19/3 2010

Vilket underbart väder vi har idag=) För en gång skull menar jag verkligen att jag är mycket, mycket glad över att det regnar. Bort med snön, bort med snön!! Om några veckor kanske våren är här på riktigt? Då kan man gå ut med barnen och göra lite fika och mysa. Jag längtar!

För övrigt så har vi fått en liten säl här hemma också=) Anton tar sig fram som en liten säl, haha. Han har en jäkla skön stil. Det dröjer nog inte länge innan han kryper nu. Han är så duktig, det är rikigt roligt nu!

Hej så länge...

Melodifestival och grill

Har vart en trevlig helg=) I Lördags åkte vi lite oplanerat hem till mamma och pappa för att titta tillsammans på melodifestivalen. Vet inte vad jag tycker... inte jättebra... hyffsat.. Den bästa låten vann inte. Darin skulle ha vunnit eller Salem Al Fakir. Jaja... vi får väl se hur det går i Norway för Anna B=)
Mamma och pappa hade köpt goda kräftor som vi åt, det var så längesedan jag åt kräftor. SÅ gott var det!
Vi sov över där, och på Söndagen kom Robin, Julia, Christian och Sophia också. För första gången i år så grillade vi. MUMS! Nu känns det verkligen som att våren är påväg. Det blev grillade karréer med potatisgratäng, helt underbart!
Har inte direkt nån skrivlust just nu... ska återgå till stjärnkockarna=) God natt på er...

Sitter och funderar...

... på tatueringar=) Har två stycken just nu. En delfin längst ner på ryggens högra sida och en fjäril på nacken. Hade tänkt att bara göra en från början, men det är som en drog, har man gjort det en gång vill man göra det igen och igen... Man blir beroende.. Har så mkt idéer på tatueringar så hela jag kommer väl bli som en stor mänsklig teckning=) Nej då.. Nånstans får gränsen gå, men jag vet att jag ska tatuera in barnens namn, mitt eget namn, en till delfin så än är jag inte färdig. Älskar verkligen tatueringar. Det kan inte bli för mycket! Jag ska som sagt inte tatuera hela mig, men tycker det är jättesnyggt med folk som är helt tatuerade! Vi får väl se när och vad min nästa tatuering blir=)

Var för övrigt på läkarbesök med Anton igår, en 6 månaders kontroll. Allt såg jättebra ut, han utvecklas normalt och följer kurvan. Hade inte väntat mig annat, men det är ändå alltid skönt att höra när allt är bra=) Han väger nu 7,8 kg och är 68,5 cm. En liten plutt om man jämnför med hur stor Alexander var som vid 6 månader vägde ca 9 kg och var över 70 cm. Alla är de olika=)
Nä, nu ska jag gå och laga lite mat.. Korv med bröd, haha=) Puss!

Tar hand om mig själv=)

Idag har jag ringt och bokat klipptid hos Tina. Herregud, jag har inte klippt mig på åtta månader tror jag så ni kan ju förstå att mitt hår är slitet. Jag får ta tag i det där nu igen. Brukar ju klippa mig varannan månad iaf, men har inte riktigt prioriterat det sedan Anton föddes. Jag har haft jättemycket tid, men ingen ork på nåt vis... Har inte riktigt vart mig själv under en tid, men nu mår jag nästan som mitt gamla vanliga jag för nu tar jag hand om mig själv igen=)
Ikväll har jag även gjort inpackning i håret, ansiktsmask och målat naglarna. Det är så jäkla gott att få skämma bort sig själv ibland och bara få vara för sig själv en stund. Nu känner jag mig som en ny människa.

Nu väntar jag på att Fredrik ska lägga färdigt Alexander så att vi kan titta på Sex and the city=) Vi har bara 8 avsnitt kvar nu och som avslutning blir det filmen. Men sen då?? Vill titta på SATC hela tiden... Man blir verkligen beroende av den serien.. Jag älskar den! Vet inte hur många gånger jag har sett den. Min SATC samling är lika värdefull för mig som skor är för Carrie tror jag;) Tur att de håller på med andra filmen nu, då har jag något att se fram emot. Kul att Fredrik tycker om det också=)
Hoppas han kommer snart, då ska jag nog be om en fotmassage så blir den här dagen helt jävla perfekt=)
Ha en trevlig kväll!

TV TV TV

Då är alla dessa underbara serier på gång i Tv igen. Desperate Housewives, Greys Anatomy, Room Service med mera, med mera. Sitter som klistrad framför TV:n, känns som att man inte gör något annat. Bra serier, men jag får lite dåligt samvete när man bara sitter framför TV:n. Vi har ju ungefär en miljon andra saker att göra.. Har man en gång börjat följa allt som visas så är det svårt att sluta.. Kanske får försöka välja bort något av alla program.. men vilket?
NU ska jag iaf inte sitta här länge, utan jag ska plocka fram kläder som Alexander ska ha på sig till dagis imorn=)
God natt!

Ut i vackra vädret

Ja, om man skulle ta på pojkarna och gå ut i det vackra vädret. Det kan ju vara gott med lite frisk luft och sol på ansiktet. Anton somnar förmodligen gott i vagnen och Alexander kan få göra av med lite energi. Så gör vi!

Väntar på mamma

Pappa och Fredrik ska på hockey ikväll, så mamma kommer hit och umgås med mig och barnen när hon har jobbat färdigt... dvs nu=) Då vet jag en Alexander som kommer bli överlycklig!

Har vart vackert väder ute idag. Jag och pojkarna vilade i soffan förut och då hade jag balkongdörren lite på glänt och det fläktade så gott och luktade verkligen vår! Kan den vara på gång tro? Fick iaf härliga vårkänslor=)
När vi var ute och gick förut så blåste det rätt mkt, inte riktigt lika skönt. Ändå gott med frisk luft och Alexander fick springa av sig lite.
Nej nu ska jag gå och koka lite potatis. Har gjort lite köttbullar som vi ska äta här idag=)
Hej så länge!

1/3 2010

Tänk att det redan är Mars, helt otroligt! Tiden går äckligt fort...  På ett vis är det gott, men samtidigt känns det som att man inte tar till vara på tiden. Alexander har blivit stor så fort så man undrar vad som hänt, känns som att man missat massor även om man har vart här hela tiden... I don´t know... Han är iaf så jäkla duktig nu!

Vad har hänt idag då?? Alexander gick tillbaka till dagis efter att ha vart hemma en vecka pga. av den äckliga magsjukan. Idag var han på dagis för första gången utan blöja. Jag visste inte hur det skulle gå så jag knökade hela Alexanders låda på dagis full med ombyteskläder, men han klarade det jättebra=) Han använder ju bara pottan hemma, men man vet ju aldrig när han kommer nån annanstans och kanske glömmer av sig eller känner sig osäker, men han gick på pottan hela tiden! Mammas kille=)
Anton och jag har vart hemma och gosat och busat, han är så söt min lilla buse=) Han sitter jätteduktigt nu. Sitter helt själv jättelänge=) Just nu känner jag mig som en väldigt lyckad mamma med sånna duktiga barn.
När Anton sov middag passade jag på att greja lite med alla bilder på datorn. Glömde ju skriva igår att jag fick ett USB-minne i present också, av Robin. Jättebra, för jag känner att den här datorn kanske sjunger på sista versen.. cd-romen har slutat fungera så jag kan inte bränna skivor, så jag ska lägga över alla bilder på USB-minnet så att de inte försvinner. Alla bilder från de tre senaste åren ligger där, så det vill säga alla bilder på barnen. Skulle de försvinna vet jag inte vad jag gör.
Får greja mer med det imorn=)
Nu ska jag umgås med de i familjen som inte sover än.
Puss!

RSS 2.0