regn...

Trodde ändå att regnet skulle vänta till efter jul... men nej. Vilket jäkla pissväder det är ute. Det blåser och regnar som bara den. Det ligger fortfarande massor med snö kvar tack och lov. Hoppas inte allt försvinner bara. Hörde att det skulle bli kallare igen:)
Efter att jag och Anton lämnat Alexander på dagis gick vi och handlade. Tänkte att jag skulle skita i det först, men icke! I blåst, pissregn och glashala vägar gick vi ner till torget och det gick jättebra:) Jag är nöjd nu när vi är inne i värmen igen och har massa god mat hemma.
Anton var så fruktansvärt trött när vi kom in så han lade sig faktiskt i trappan på väg upp till lägenheten och somnade:D Det var så otroligt gulligt! Att man kan bli SÅ trött:) Fick ju tyvärr väcka han så vi kom in, så han somnar nog gott efter lunch istället vilket är mycket bättre.




Igår kväll när Anton hade somnat så bakade jag och Alexander lite pepparkakor. Vi hade verkligen jättekul båda två och Alexander är jätteduktig:)
Vi sjöng lite jullåtar och hade det riktigt mysigt!



Lucia

Imorse efter frukosten och Lucia på TV gick jag, Fredrik och barnen ner till bageriet på torget och köpte alldeles nybakade lussekatter som vi skulle ha med till luciafirandet på Alexanders dagis.
Alexander och Anton är små tomtenissar idag och det bara kryllade av dom på dagis också. Det var någon som var pepparkaksgubbe och några tjejer var lucior. De var så otroligt söta allihopa när de satt och sjöng alla jullåtar. De är väldigt duktiga för att vara så små. Alla hängde med bra på texterna:)



Tipp tapp tipp tapp...




Lite fika efter uppträdandet






En liten tomtenisse med traktor och napp:)




Ikväll får det bli mera luciamys med familjen:) Det blir kanske lite pepparkaksbak!

Hörs senare...

En helg hos mormor

I fredags kväll åkte jag, Fredrik, barnen och Robin upp till mormor. När vi kom fram blev det idol-final. Rätt person vann ju helt klart. Tyckte dock att finalen var tråkig.... Det var som ett vanligt idol-avsnitt. Det hände inget roligt tyckte jag. Eller så är det jag som håller på att tröttna på idol?

Igår var vi och hälsade på mormor som var och jobbade på en mysig julmarknad. Nu kom jag inte ihåg vad de sålde:S men det var nåt ätbart i alla fall:) Det fanns lite av varje. Porslintomtar, smycken, fiskdamm, fika, brödbak med mera. Jättemysigt! Väldigt mycket folk dock, så vi var inte där så länge.
Vi åkte och hälsade på morfar på kyrkogården. I en grav täckt av snö och blommor ligger lilla morfar.. Det är fortfarande så svårt att förstå:( Det är jobbigt! Ska han ligga där och vara kall nu i jul? Så tänkte jag när vi stod där.. Men så är det ju inte. Han fryser inte och han har inte ont. Han har det nog förmodligen jävligt skönt:) Älskade lilla morfar..

Idag har det vart svinkallt ute. -9 grader, men det kändes som mer. Vi tog oss ut en liten stund iaf. Det har vart väldigt soligt och vackert ute idag. Christian och Sophia lånade ju min systemkamera nu i helgen så jag fick ta med min Nikon Coolpix digitalkamera. Det får funka det med:) På väg hem stannade vi till i Grebbestad och kollade på vinterlandskapet över havet.
Nu är vi hemma igen.. Längtar redan tillbaka. Hatar att åka hem där i från. Men det är luciafirande på Alexander dagis imorn så det ska bli mysigt:)

Ute hos mormor






Grebbestad



Mysigt!

Nu blir det popcorn och ett päron till farsa firar jul:)

Stan hela dan!

Har vart i stan i två omgångar idag. Imorse åkte jag och Anton ner tillsammans med Linda och lilla Tilde medan grabbarna var på dagis. Det blev lite julklappsköp och fika. Det är inte så mkt folk på förmiddagen heller vilket är väldigt skönt! Det är riktigt mkt snö ute vilket är otroligt vackert, men det är riktigt dåligt plogat på många ställen så det är lite jobbigt att ta sig fram med vagnarna här och där. Men som tur är finns det vänliga människor som hjälper till:)

Strax innan två hämtade jag Alexander på dagis så gick vi hem och åt lite mellanmål och lekte innan nästa runda på stan.

När Fredrik kom hem vid fem åkte jag ner och mötte Robin. Det blev ytterligare några julklappar köpta:) Sedan blev det lite varm choklad med grädde, bakad potatis med kycklingröra och ett glas vatten på Franks. Mycket gott:) Julia slutade jobba vid åtta så hon kom och fikade med oss också. Det var så kul att få träffa henne:) Det var så längesedan sist..

Det har vart en lyckad dag tycker jag. Julklappar köpta, trevligt sällskap, vackert väder, nöjda barn, en liten bebis som sparkar i magen.. Man kan inte må bättre:D

Går in i vecka 16 idag:D Fyra veckor till halvvägs. Helt sjukt! Det går så jäkla fort den här gången. Knappt tre veckor kvar till ultraljudet:) Den 28 december är det dags! Jag längtar som bara den!

Nu ska jag gå och lägga mig.. Är helt slut:)
God natt!

Dagarna går fort!

7:e december idag... Herregud, har knappt fattat att vi är i december månad, men det har snart gått en hel vecka. December går alldeles för fort. Vill kunna njuta lite längre men julen är ju snart slut:( Usch, ska inte tänka så nu.
Det är underbart att det kommit så mkt snö i alla fall. Det är riktigt mysigt. Bara det att det är riktigt svårt att vara ute med barnvagnen. Alla som gymmar kan slänga sig i väggen. Testa att gå ut med en barnvagn i denna snön. En riktig utmaning och bra träning för hela kroppen. Gud vad jag kommer vara snygg och smal när lilla bebisen har tittat ut;) Det kanske blir beach 2011 ändå;)

Det har vart en go helg. Lugn och skön som de flesta helger:) Vi har vart och julhandlat i Kungälv. Det är så otroligt mysigt där. Vi fikade och kollade på lite julklappar. Vi fick bara köpt en julklapp till Anton, men det är ju en bit påväg i alla fall. Ska till stan nu i veckan och kolla lite till. Har hyffsat klart för mig vad alla ska få i alla fall.

I söndags var Karin, Tobbe och Barnen här på lite middag. Det är alltid lika trevligt när vi träffas. Deras yngsta son Måns på 3 1/2 månad växer så det knakar. En riktig sötnos:) Det är fan inte konstigt att man väljer att skaffa tre barn. Man blir ju så kär och lycklig när man ser en sån liten krabat!
Alexander och Oliver hade väldigt kul ihop också, precis som vanligt. Oliver hade med sin spindelmannendräkt så vi hade två spindelmän här under kvällen:)

Jag har även passat på att äta lite kryptoniter och citron;) MUMS!

Nu ska jag gå och lägga mig brevid en förkyld sovande Anton. Har valt att sova brevid han inatt för han har haft lite jobbigt med andningen idag. Är så rädd för att det ska bli som den gången vi fick åka med Alexander till akuten när han hade så svårt för att andas. Usch.. gillar inte detta. Det är säkert bättre imorn. Han har vart väldigt pigg idag iaf:)

Oliver och Alexander




Fika i Kungälv




Snön hemma



GODSAKER:D


Citroner

Nu är mina citroner slut här hemma:( Vet inte hur många jag äter om dagen, men det blir en del.. Det är så otroligt gott! Det är helt sjukt, har aldrig haft sånt här begär efter något när jag vart gravid, men nu så... Ingen graviditet är den andra lik. Jag har ONT i halsen, det liksom bränner på nåt vis, efter alla citroner jag ätit. Jag kan bara inte sluta.. Nästan så jag funderar på att sticka ner till affären nu och köpa mig några citroner. Äh.. jag får helt enkelt hitta något annat surt här hemma:)
Imorn ska jag köpa kryptoniter, ni vet sånt rosa-svart godis som är både surt och salt? Mums! En gravid Jennys bästa vän.
Nu ska jag försöka tänka på något annat....

Mysigt med december nu va? Julkalendern har bröjat. Man sitter och myser med barnen på morgonen med lite frukost, tända ljus och julkalendern. Efter frukosten får pojkarna varsin chokladbit från kalendrarna:) Alexanders chokladkalender hittade jag på vardagsrumsbordet nu i eftermiddags. Det saknas choklad i nummer 6, 11, 16 och 22:) Snällt att han inte har gett sig på Antons kalender. Så mycket vet han, vilket som är hans och vilket som är Antons. Han kommer nog bli sur de dagar Anton får choklad och inte han själv:)

Nu är det dags för lyxfällan:D

Imorn ska skålen se ut så här hemma, så att jag
har över helgen:)
Mmm... Mina godingar!

SMS-inlägg


RSS 2.0