Fredriks födelsedag!

Idag fyller min älskling 26 år, en vecka efter Alexanders tre-års dag=) Hade önskat fint väder idag för vi ska grilla i Nödinge, men det skulle tydligen vara regnigt och tråkigt. Kan ju alltid hoppas på att det ser hyffsat ut ikväll=)
Får väl passa på att gratulera kungen också=)
Nu ska jag gosa lite med Anton, sedan sova lite middag.. Jag har sån hemsk huvudvärk så detta inlägg fick bli kort...
Hej hej...

Alexander tre år idag!

Idag fyller min älskade Alexander tre år! Han börjar bli så stor nu=)
Vi hade en jättemysig frukost imorse. Varm choklad, smörgåsar och bullar.. Mums! Alexander fick två paket som han blev jätteglad över. Alexander har blivit så förtjust i spindelmannen, så han fick en spindelmannen på en motorcykel. Han fick även arbetshandskar, hörselkåpor och skyddsglasögon. De har använt små arbetshandskar på dagis när de har grejat ute och Alexander tycker det är så roligt att vara ute och greja så han ville ha ett par sånna.




Vi hade köpt med oss glasspinnar som Alexander ska bjuda på på dagis idag. När vi kom dit sa alla grattis och fröken satte upp en fin bild på Alexander på deras födelsedagsvägg=) Så gulligt! De ska ha lite kalas för honom där idag.
Ikväll åker vi till Alexanders farmor och farfar och firar födelsedagen. De kunde inte komma på söndag när kalaset är, så därför åker vi dit.

Jag minns det som att det var igår Alexander kom. Tänk att det redan gått tre år! Helt otroligt vad tiden går fort!!


Alexanders första dag 23/4 2007


På sin 1-års dag...


Alexander två år på Mallorca.


Alexander idag med lillebror Anton=)



Bajshockey!

Är så förbannat trött på den jävla hockeyn. Först ska de spela en serie där alla lagen möter varandra 4-5 gånger.. Inte en hemmamatch och en bortamatch, utan flera jävla matcher. När serien är slut ska man spela ett jävla slutspel. Då spelar man bäst av 7 matcher.. Kan det inte vara bäst av tre eller fem? Måste det vara så jävla mycket hockey???
Kan de inte spela lite mer som allsvenskan i fotboll? En hemmamatch och en bortamatch och den som kommer högst upp i tabellen vinner SM-guld. Svårare än så behöver det väl inte vara?
Bara för att det är final i slutspelet så visar de inte arga snickaren och Grey´s anatomy idag. SKIIIT! Nu lämnar vi det och ser fram emot nästa onsdag istället=)

Bilen gick igenom besiktningen idag by the way=)=)=)=) Vi har haft så mycket problem och utgifter med den bilen så vi var oroliga att de skulle hitta ytterligare nåt fel, men det gick så bra, så bra. Vi kanske redan haft alla fel som går att få? Känns så iaf=)

Min att-göra-lista blev nästan gjord. Ringde en gång till försäkringskassan och fick köplats 318. Det var mitt enda försök för idag. Orkade inte vänta... vet att det kommer vara sån kö när jag än ringer, men idag orkade jag bara inte vänta....

  • Ta hand om alla kläder
  • Försöka få tag på försäkringskassan
  • Beställa tårta till Alexanders kalas

Har beställt två goda tårtor till Alexanders kalas, hoppas han och gästerna kommer tycka om dom, men det tror jag verkligen=)
Nu ska jag gå och lägga Alexander. Och så hoppas vi på att Bayern vinner mot Lyon idag för det har jag spelat!
God natt!


Onsdag...

Ser lite halvtråkigt ut ute idag. Vi får väl iaf försöka komma ut lite, jag och barnen. Annars blir det väl till att greja inne.. Vika lite kläder som jag tvättade igår, Försöka få tag på försäkringskassan..... Hopplösa jävla ställe...
Skulle behöva få hem en blankett så att Fredrik kan ge mig lite av sina föräldradagar. Allt annat som har med föräldrapenningen att göra kan man göra på internet och man skriver på elektroniskt, men inte fylla i en sån blankett.. Fattar inte varför. Att få tag på nån på försäkringskassan är inte det lättaste heller. När man ringer hamnar man i telekö och har köplats mellan sådär 250-300.. Ok, då har de gjort det så bra att de kan ringa upp mig när det bli min tur så slipper man vänta i kön. Bara att knappa in sitt nummer så ringer de upp. Det är väl snart 24 timmar sedan jag gjorde det.... ingen som ringt ännu... Har även skickat två mail för några veckor sedan, i och med att det är så svårt att komma fram på telen.. Har de svarat på mailen? NEJ! Så det blir en spännande uppgift att försöka få tag på de idag..
Fredrik ska besikta bilen idag.. Spännande! Hoppas att det går bra. Lägger vi mer pengar på den bilen nu då jävlar! Småsummor, visst! Men inte flera tusen, då blir det hej då till den bilen.

En liten att-göra-lista för idag

  • Ta hand om alla kläder
  • Försöka få tag på försäkringskassan
  • Beställa tårta till Alexanders kalas

Tänk att Alexander blir tre år på fredag=) Vad stor han blir! Han är så söt min älskling. Världens bästa storebror är han också=) Han är så söt mot lilla Anton, har aldrig vart dum mot honom och Anton älskar Alexander. Jag har världens sötaste, underbaraste barn (även när de är helt jävla omöjliga ibland och man vill ta den ena och slå den andra med=))!

Nej, om man skulle försöka ringa försäkringskassan nu.. Wish me luck!

Lördag

Idag har vi städat här hemma.. Inget roligt lördagsnöje, men väldigt behövligt! Det blev jättefint och vi är mycket gladare.. Mår illa när det ser ut som fan!
Robin och Julia har vart hos oss idag. Vi åt jättegod fläskkarré och bakad potatis med bea och vitlökssås. Jättegott!
Pojkarna somnade tidigt så vi tittade på "Jakten på lycka" med den bästa av alla, Will Smith=) hans söta lilla son är även med i filmen och de spelar just far och son som har det riktigt jävligt ekonomiskt. Riktigt, riktigt bra film!
Nu ska vi nog snart lägga oss. Lilla Anton ska säkert upp som vanligt kl 06 och äta frukost=) Mammas lilla älskling!
Han är en morgonmänniska precis som mor sin=)

God natt mina vänner..

Mums

Ikväll har vi gjort egna hamburgare och slappat framför Så ska det låta.. Alexander Rybak är ju hur bra som helst! Funderar på om man ska sätta på en film.. Så gott att slappa och titta på vad man vill när barnen har somnat=)
Vi får väl se...

Vill ha, vill ha, VILL HA!!!

Satt och tittade lite på hemnet och hittade i stort sätt min familjs drömhus! Självklart var det liiite för litet för familjen, men jag tror att det är lätt att göra något åt. Blev så kär att jag nästan började gråta när jag såg det!
En stor underbar trädgård och utsikt över havet. Där skulle vi trivas oerhört bra. Jag och Fredrik vill ju gärna bo nära havet och en bit från Göteborg. Mina barn skulle älska det. Att få springa runt i en jättestor trädgård och även ha skogen som närhet är ju ett paradis för barn. Jag blir bara så jävla förbannad på att man inte har sparat mer pengar än vad man har gjort för utgångspriset var inte särskillt dyrt. Hade vi bara sett till att spara så mycket vi kan utan att köpa massa onödig skit och struntat i några semestrar vi gjort så hade pengar inte vart ett problem. Synd att man tänker till försent.
Jaja, på tal om onödig skit man köper så ska jag hämta min nya iPhone idag. Den har anlänt till ICA, men jag kan inte börja använda den för än på torsdag nästa vecka. Har bytt från Comviq till Telia, och mitt kort börjar funka den 22/4 och mobilen är operatörslåst till Telia.. bajs...
För övrligt så känner jag mig jävligt lycklig=)=)=) Hade man bara kunnat få huset också så vet jag fan inte om livet kan bli så mycket bättre=)

Tjing!

Lugn helg med blåmärken och bulor=)

Ja helgen har faktiskt vart lugn! Vi har bara varit hemma, fortfarande lite sjuka.. I fredags tittade vi på så ska det låta. Peter Settman är ju störtskön så det är alltid roligt att titta på. Peter Magnusson gillar jag väldigt mycket också, fast han inte har någon sångröst, men det var väl inte det han var där för...
I Lördags var vi också bara hemma. Jag åkte ner till stan, till 4 gott (godisparadis) och köpte lite godis till oss. På kvällen blev det film eftersom jag har bojkottat körslaget.. mmm så långsint är jag...
Söndagen började jättebra. Efter frukost somnade Anton så gott, Fredrik och Alexander gick ut och gungade och jag gjorde en kopp kaffe och satte mig på balkongen och njöt av det vackra vädret och kände att huvudvärken hade släppt från förkyldningen. Det var underbart!


Tror ni jag behöver nya blommor på balkongen?

På förmiddagen skulle vi åka till mamma och pappa för att röja lite på vinden (de flyttar från Lerum om några veckor) men det var så underbart väder så vi bestämmde oss för att skita i vinden för att vara ute istället. Vi hade packat ihop båda barnen, skötväska, ryggsäck och gick mot bilen när vi kommer på att.. AH barnvagnen kan ju vara bra att ha med sig.. Så jag springer upp till lägenheten och hämtar nycklarna till barnvagnsrummet, springer ner för trappan igen och ramlar.... =( Slog i hela vänstersidan av mig. Fick ett slag i huvudet som gjorde jätteont. Blev nog chockad så jag sprang upp till lägenheten igen och satte mig i hallen och stirrade rakt fram några minuter. Sedan tittade jag så att det inte hade gått hål någonstans, och som tur var gjorde det inte det. Det blev en jävla bula i huvudet och äckliga blåmärken på vänster arm och ben. Gick ut till Fredrik och barnen i bilen efter en liten stund, rätt illamående och yr, men det släppte lite senare. Orkade gå med mamma, Alexander och Anton på en promenad iaf. Vi gick till Stamsjön där vi alltid badade när vi var små. Mysigt! Synd att vi inte hade fika med oss för vädret var riktigt gott!




När vi kom hem igen fikade vi lite på altanen och sedan gjorde vi middag och åt efterrätt=)

Igår var allt som vanligt igen förutom en jävla värk i hela min kropp. Alexander var tillbaka på dagis och jag och Anton gosade hemma. När Alexander kom hem blev det mellanmål på balkongen=)


Tjingeling!


waaaaaaaaaaaaaaaaah jag blir GALEN!

Ta mig härifrån, snälla!!! Nu har Anton äntligen somnat, men han har hållt på som fan här och skrikit och gråtit och vägrar äta. Han har inte ätit sedan imorse.. Jag tycker jättesynd om honom, vet inte vad som är fel och jag blir helt galen jag med... Så fort han ser flaskan eller skeden börjar han störtlipa... och när Anton är som han är så ska Alexander också vara jobbig, men det är väl som det ska vara?? Skitkul.... eller inte.. Alexander blir förbannad för att Anton skriker och då skriker han med.. Sedan ramlar Alexander ner för soffan och slår sig och börjar gråta så ska man trösta honom medan en annan gallskriker i ett annat hörn... när Fredrik kommer hem tar jag mig en dusch, sedan en lång härlig promenad, sedan går jag och handlar lite god mat. Hoppas lilleman vill äta när han vaknar. Nu ska jag passa på att njuta av lugnet.....
Hej hej...

Seg, segare, Jenny!

Jenny aka segfan uppdaterar nu... Får skylla på att vi har vart sjuka här hemma. Pojkarna har vart dåliga med feber och skit, äcklig slemhosta som de försökt hosta upp så att de knappt får luft=( Äckligt! Alexander är pigg nu men jag och Anton mår väl sådär... Jaja, det blir nog bättre snart!

Påskveckan hos mormor å morfar var underbar! Vädret kunde vart lite bättre kanske, men det var ändå underbart och vi har vart ute mycket.
Alexander trivs väldigt bra, det finns så mycket att göra. Vi har vart i skogen och plockat pinnar och hjälpt till att lasta lite skit från renoveringen av mormor och morfars sommarstuga. Låter inte så roligt kanske, men det är fruktansvärt avkopplande och Alexander älskar att hjälpa till. När vi är många som gör det är det roligt.
På påskafton var vi drygt 20 pers, det var mycket liv, men mycket trevligt. Alexander har så roligt med mina små kusiner och mina kusinbarn=) Märker att jag skriver mycket om Alexander, men Anton är så liten så han hänger bara med och flinar åt alla och Fredrik tycker som mig, haha=)
Vi åt en riktigt god lammstek som min moster Helenas man hade gjort, det var ägghalvor med räkor, gott bröd, lax med mera, med mera.
På söndagen åkte vi några stycken till Grebbestad och tog en glass. Barnen fick vara hemma så att jag och Fredrik fick ta det lite lugnt. Det var fint väder men det blåste en del. Det var iaf gott att gå lite på bryggan och titta på den fina utsikten. På eftermiddagen åkte vi hem och grillade lite korv. Det var gott med mammas goda pastasallad till=)
På måndagen åkte vi hem hit, tråkigt... Men det är bara ca 6 veckor kvar så är vi hos mormor och morfar igen=)

Här hemma är vi ju som sagt sjuka men jag var ändå på ostprovning igår i mammas affär. Det var mycket trevligt. Vi var tio stycken, elva med mamma. Fyra stycken var där som jag inte kände, de var trevliga. Vi fick smaka på flera goda ostar och tre goda viner till det. Allt var mycket gott, jag är ju ostälskaren nr 1. Det var många goda marmelader, gott bröd, lite frukt och grönsaker som passar till ost. Mycket lyckat helt enkelt=) Jag förstår att mammas ostprovningar är så populära, man har mycket trevligt!

Idag blir det bara till att ta det lugnt. Vila så mycket som möjligt. Kanske smågreja lite=)


All skit försvann


roligt i skogen=)


Anton i vagnen, Sussie och Josephine.



Härliga Grebbestad=) Än så länge rätt så folktomt på bryggan, men ändå mysigt!

HEJ!

RSS 2.0