Lördag 21/5 2011

Idag tänkte vi att vi gör inte som alla andra och åker in och kollar på göteborgsvarvet. Jag tycker inte det är nån höjdare att titta på folk som springer faktiskt... Yngsta lillebror och en av mina mostrar sprang + en del andra människor vi känner, men vi hoppade över att titta i år iallafall.

Vi tog en riktigt mysig familjedag och åkte till Mellerud av alla ställen. Inte det närmsta utflyktsmålet för oss, men det ligger en camping där som vi vill besöka i sommar. Vi har sett hur härlig den ser ut på hemsidan, men vi tänkte att vi åker dit och kollar just för att komma från lägenheten lite. Jag hade väl inte så höga förväntningar på Mellerud faktiskt om jag ska vara ärlig, men det var den mysigaste campingen jag vart på någon gång tror jag!
Den ligger precis vid Vänern med en väldigt härlig strand, jättefin minigolfbana, pool och otroligt barnvänlig. Vi hade packat ner lite fika så vi satte oss vid vattnet och fikade i det underbara vädret. Vi gick ner och lekte lite vid vattnet och sedan gick vi in på campingen och kollade. Det fanns många lekplatser och roliga studsmattor så barnen hade fantastiskt roligt:) Anton satt och njöt på en gunga och Alexander hoppade på den stora studsmattan och hittade lite kompisar. Jag och Fredrik bara njöt och bestämde oss för att absolut åka dit till sommaren.

För övrigt så gick det väldigt bra hos logopeden igår. Det var så skönt att få sitta där och prata och även lyssna på andra föräldrar. Vi fick bra tips och råd från logopeden, en del som vi redan gör själva med Alexander utan att ens ha tänkt på att det kan hjälpa honom. Te.x så kan det hjälpa Alexander att han får egentid med oss föräldrar. Att ibland hittar bara jag och Alexander på saker, ibland Fredrik och Alexander. Så gör vi ganska ofta faktiskt, och det tror jag är nyttigt för alla barn med syskon, inte bara de som stammar.
Man ska tänka på hur man pratar själv med sitt barn. Att inte stressa när man själv pratar. Det skönaste av allt att höra var att man inte alltid behöver aktivera sina barn. Det är helt ok med "tråkiga" dagar hemma då inget händer. Man känner alltid en press som förälder att aktivera barnen. Vi måste ut och leka, måste hälsa på kompisar, måste hitta nån aktivitet barnen kan hålla på med, måste måste måste.. Visst ska man göra saker med sina barn, men det behöver inte hända saker hela tiden varje dag. Hos en som stammar är det viktigt med lugna dagar för att stammningen kan bero på stress och att det händer för mycket saker hela tiden. 
Stammning är mest vanligt bland pojkar och av 5% som stammar i förskolan fortsätter 1% stamma i vuxen ålder, så chansen är stor att det försvinner.  En av papporna som var med stammade från han var ca tre år och till han blev 11-12 år sedan slutade han bara stamma. Konstigt, men skönt att veta att det kan sluta bara så där. Sedan så finns det ju otroligt bra hjälp att få hos logopeden så att man nästan kan bli helt bra även om man fortfarande stammar. Det var underbart att få komma dit och om någon månad kan vi höra av oss för eget möte själva med logopeden och efter det kan vi ta med Alexander om det skulle behövas.

Nu ska jag sätta mig med Fredrik i soffan och titta på film och känna på bebisen i magen som jag tror försöker bryta sig ut genom själva magen just nu. En stark liten rackare:)

Bilder från Mellerud








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0